Ion Ţiriac investeşte milioane de euro în imobiliare. Miliardarul vrea să dea lovitura într-o zonă cu potenţial din nordul Capitalei

Ion Ţiriac urmează să obţină avizarea pentru un proiect imobiliar de proporţii pe care-l pregăteşte în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului. Omul de afaceri urmează să investească peste 100 milioane de euro.

18 iun. 2021, 15:38
Ion Ţiriac investeşte milioane de euro în imobiliare. Miliardarul vrea să dea lovitura într-o zonă cu potenţial din nordul Capitalei

Ion Ţiriac investeşte milioane de euro în imobiliare. Miliardarul vrea să construiască 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și care va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în apropierea centrului expozițional Romexpo din Capitală.

Ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață ce totalizează de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai. Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac include şi componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații, notează Profit.ro.

Ion Ţiriac investeşte milioane de euro în imobiliare. Vor fi clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane

Arhitecții de la Studio 10M, care sunt autorii conceptelor arhitecturale ale Țiriac Tower și ale proiectului mixt pregătit de Țiriac în locul fabricii IFMA, au realizat și conceptul general al proiectului din Expoziției. În zona Expoziţiei, Ion Ţiriac vrea să ridice clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane.

De cealaltă parte, reprezentanții Țiriac Imobiliare nu au dorit să comenteze în legătură cu proiectul din zona Expoziției, notează sursa citată.

Pentru proiectul imobiliar din zona Expoziţiei dezvoltat de Ion Ţiriac, indicatorii urbanistici prevăd o suprafață desfășurată de peste 200.000 de metri pătrați, ceea ce se traduce printr-o investiție ce va depăși 100 de milioane de euro.

Citeşte şi: Motivul pentru care Sorana Cîrstea şi Ion Alexandru Ţiriac nu se afişează în public. Cei doi s-au logodit anul trecut

Milionarii români interesaţi de zona Expoziţiei

Zona Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor, London Partners sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare, conform Profit.ro.

Proiectul imobiliar pe care vrea să-l dezvolte Ion Ţiriac se află şi în apropierea centrului Romexpo, unde există un scandal uriaş având ca miză un teren de sute de milioane de euro.

Pe 2 septembrie 2020, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege, prin care Camera de Comerţ beneficiază, pentru o perioadă de 49 de ani, până în 2053, de un drept de folosinţă gratuită a terenurilor corespunzătoare Complexului expoziţional Romexpo.

Pe terenul respectiv urmează să se construiască cel mai mare proiect imobiliar din România, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu şi Camera de Comerţ. Investiţia ar include un centru de conferinţe şi congrese, 14 turnuri de birouri, Muzeul de Istorie Monetară, cel mai mare oceanariu din ţară şi un hotel de cinci stele.

Vicepremierul Dan Barna a susţinut că statul român oferă „un cadou de cel puţin” 400 de milioane de euro prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Într-o declaraţie de presă susţinută luni la Palatul Parlamentului, Dan Barna a explicat că dezvoltarea de la Romexpo nu se poate realiza „prin devalizarea statului” şi că statul trebuie să obţină un beneficiu din valorificarea acestui imobil.

Citeşte şi: Dan Barna, despre scandalul terenului de la Romexpo. „Statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar”


loading...