Ion Ţiriac, război total cu Federaţia Internaţională de Tenis. Acuze GRAVE ale miliardarului ROMÂN

Ion Ţiriac, preşedintele FR Tenis, i-a adresat o scrisoare deschisă adresată şefului ITF, David Haggerty, în care se declară împotriva noului format al Cupei Davis şi Cupei Federaţiei (Fed Cup).

10 iul. 2019, 17:19
Ion Ţiriac, război total cu Federaţia Internaţională de Tenis. Acuze GRAVE ale miliardarului ROMÂN

Ion Ţiriac susţine că nu este normal ca un trofeu mondial să fie decernat în astfel de condiţii.

„Am fost ales preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi din această calitate aş vrea să vă anunţ că sunt împotriva sistemului pe care intenţionaţi să îl puneţi în aplicare pentru Cupa Federaţiei”, este mesajul lui Ion Ţiriac, acesta precizând că modificarea sistemului afectează cea mai veche şi prestigioasă tradiţie din tenis.

„Acelaşi lucru se aplică şi în cazul Cupei Davis, diamantul din lumea tenisului, cu o istorie de peste 100 de ani. Este de neconceput că aţi aprobat un astfel de sistem pentru Cupa Davis şi Fed Cup, conform căruia 18, respectiv 12 echipe joacă în acelaşi timp şi în acelaşi loc timp de 6-7 zile pentru un trofeu mondial. Este adevărat că sportul a evoluat în toate aspectele sale, dar asta nu justifică vânzarea şi uciderea acestui bun impresionant în scopuri financiare. (…) Cred cu tărie că mulţi dintre jucătorii actuali nu vor accepta să joace în acest format propus de dumneavoastră şi aura naţionalistă a acestui eveniment s-a pierdut pentru totdeauna”, a mai scris Ion Ţiriac.

Simona Halep s-a enervat şi ameninţă cu retragerea din Fed Cup. „Gata, eu nu mai joc!”

Miliardarul român a cerut transparenţă în ceea ce priveşte partea financiară a Cupei Davis, precum şi să se dea publicităţii salariile tuturor angajaţilor ITF: „Activez în acest sport de peste 65 de ani, astfel că este datoria mea în mandatul scurt să fac din federaţia română o voce auzită bine în comunitatea ITF”.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup, trecându-se astfel la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

România se numără printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, păstrându-se sistemul de acasă / deplasare, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, şi celor două echipe care vor primi wild-card din partea ITF. Turneul final, cu cele 12 echipe, va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.


loading...