Ion Țiriac, românul cu avere de aproape 2 miliarde de euro, face o declarație controversată: ”Eu oameni săraci n-am văzut”

Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui, a devenit virală. Fostul mare jucător de tenis a avut un mesaj total surprinzător în momentul într-un interviu cu Ion Țiriac. Omul de afaceri în vârstă de 84 de ani a ținut să afirme că bogăția nu trebuie măsurată niciodată în bani.

17 mart. 2024, 16:49
Ion Țiriac, românul cu avere de aproape 2 miliarde de euro, face o declarație controversată: ”Eu oameni săraci n-am văzut”

Țiriac a vorbit despre munca depusă după ce s-a retras din tenis. „Eu oameni săraci încă nu am văzut. Cei care nu pot să pună mâna pe o mătură, aia e treaba lor”, a subliniat cel care are o avere estimată la două miliarde de dolari.

Ion Țiriac a amintit de sacrificiile pe care le-a făcut pentru a avea succes în afaceri și spune că marele regret este că nu a stat suficient lângă familie şi prieteni.

”Toată lumea își măsoară averea în bani, ceea ce e absolut greșit după ce îi ai. Să nu măsori în bani după ce îi ai nu folosește la nimic. Și pe urmă revin la Steve Jobs… Mă uit la această cameră cu patru pereți, îmi spun ăștia că mâine o să mor, ce am făcut în viața asta? Mulți spun că am făcut mult de tot, încolo nu aș mai face la fel. Nu am avut timp destul pentru familie, nu am avut timp destul pentru prieteni. Și îmi spun că nici cămașa asta nu o iau cu mine mâine. Asta este rezultatul la toți, nu e macabru ce spun aici.

Citește și: Ion Ţiriac zboară din Noua Zeelandă în Africa pentru vânătoare: „În acea parte din Namibia, elefanţii sunt o plagă, cum e la noi cu ursul”

Bogăția, sărăcia, sunt niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă nu am văzut. Cei care nu pot să pună mâna pe o mătură, aia e treaba lor.

Am ajuns și eu… nu de la mătură, de la pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă de fiecare dată când organizam o ediție de Cupa Davis și aveam și respectabila vârstă de 40 de ani. Cum le făceam eu, nu le făcea nimeni. Și dacă nu le făceam eu, nu ieșeau ca lumea„, a declarat Ion Țiriac pentru Gsp.ro.

Citește și: Problemele se țin lanț de Culiță Sterp. A avut accident în Spania, în drum spre un eveniment. „Dar cu ce am greșit în viața asta?”