Ion Țiriac sare în ajutorul statului Român: „Statul nu are bani, populația trebuie să muncească”

Miliardarul Ion Țiriac s-a arătat indignat și dezamăgit din cauza românilor care nu vor să-și plătească taxele către stat.

19 dec. 2022, 09:28
Ion Țiriac sare în ajutorul statului Român: „Statul nu are bani, populația trebuie să muncească”
Ion Ţiriac sare în ajutorul statului Român

Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV, Ion Țiriac și-a expus dezamăgirea față de mentalitatea românilor care refuză să plătească contribuțiile la stat.

„În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să facă totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe.

N-am știut să îi spunem românului de ce… dacă eu și în ziua de astăzi am foști colegi care mă întreabă: ‘De ce să plătesc taxe?’. Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe.

Citește și: Soluţia lui Ion Ţiriac pentru pace în Ucraina: „I-aş închide pe cei doi preşedinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluţia”

Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe? Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, a spus Ion Țiriac, citat de ziare.com.

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!”, a mai spus miliardarul.

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere de peste 1 miliard de euro.

România așteaptă de 11 ani să intre în Schengen

România şi Bulgaria aşteaptă din 2011 să intre în Schengen, în timp ce în cazul Croaţiei, care a aderat la UE în 2013, pare să existe mai multă disponibilitate pentru aderare.

Citește și: Anamaria Prodan, declarații despre a treia căsătorie: „Dacă, de exemplu, îmi găsesc un Ion Țiriac?”

Aderarea la spaţiul de liberă circulaţie Schengen aduce avantaje atât economice, cât şi pentru cetăţenii obişnuiţi. În ţările care fac parte din spaţiul Schengen sunt eliminate controalele la frontiere. Trecerea dintr-un stat în altul este, practic, o călătorie în interiorul aceleiaşi ţări. Cei care călătoresc cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina personală nu vor trebui să se mai prezinte la controlul paşapoartelor. Pentru economie înseamnă că vor disparea timpii de aşteptare pentru TIR-uri la punctele de trecere a frontierei terestre.