Ion Ţiriac se implică în conflictul dintre Israel şi Hamas. Ce decizie a luat miliardarul român

În contextul tragic al conflictului dintre Israel și Hamas, Ion Țiriac a ales să se implice activ, anunțând prin intermediul fiului său cel mare, Alexandru Ţiriac, o generoasă donație pentru cei afectați de război.

17 nov. 2023, 10:46
Ion Ţiriac se implică în conflictul dintre Israel şi Hamas. Ce decizie a luat miliardarul român
Ion Ţiriac se implică în conflictul dintre Israel şi Hamas. Ce decizie a luat miliardarul român

Ion Ţiriac se implică în conflictul dintre Israel şi Hamas. „Am donat și sunt alături de victimele acestor atrocități! Opriți focul acum!”, a transmis fiul lui Ion Ţiriac pe Instagram, distribuind postarea prin care UNICEF a tras un semnal de alarmă cu privire la tragedia umanitară ce se desfășoară în regiune: „Peste 400 de copii sunt omorâți sau răniți în fiecare zi în Fâșia Gaza. Nu sunt doar cifre. Ei sunt fii și fiice”, a transmis organizația care luptă pentru drepturile copiilor din întreaga lume”.

Citeşteşi: Erdogan, discurs fără precedent. Preşedintele Turciei susţine că Israelul este „stat terorist” şi că Netanyahu este „pe ducă”

Într-un gest profund umanitar, Alexandru Ţiriac a criticat atitudinea autorităților din România în fața conflictului, exprimându-și dezaprobarea față de decizia țării de a se abține în cazul rezoluției pentru un armistițiu între Israel și Gaza. „Nicio poziție este o autodeclarare a incompetenței și a lipsei de empatie! Mi-e rușine că am devenit marionete și sclavi. Este exact același motiv pentru care suntem singurii europeni care nu sunt în spațiul Schengen”, a scris fiului miliardarului român.

Bilanţul victimelor în bombardamentele Israelului asupra Fâșiei Gaza, ca răspuns la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie, depășește 10.000 de morți, printre care mii de copii. Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care a cerut un armistiţiu umanitar imediat între Israel şi militanţii palestinieni Hamas, dar România s-a abținut de la vot, decizia enervându-l la culme pe Alexandru Ţiriac.

Citeşte şi: Război în Orientul Mijlociu. Armata Israelului a ocupat Parlamentul din Gaza. Netanyahu: „Nu este nici o „operaţiune”, nici o „rundă”, ci un război până la capăt”