Ion Ţiriac va demisiona de la Federaţia Română de Tenis

Miliardarul este total nemulţumit de lipsa finanţărilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi de şicanele din justiţie.

07 mart. 2021, 16:52
Ion Ţiriac va demisiona de la Federaţia Română de Tenis

Ion Ţiriac (81 de ani), actualul președinte al Federației Române de Tenis, pare hotărât să demisioneze din funcția pe care o deține din iunie 2019. Nemulțumit că FRT nu a primit nici acum finanțările promise din partea Ministerului Tineretului și Sportului, miliardarul n-ar mai dori să stea prea mult timp în fruntea Federației.

Invitat săptămâna acesta la GSP Live, George Cosac (53 de ani), fost președinte al FRT, a dezvăluit care sunt intențiile lui Ion Țiriac.

„Domnul Țiriac e extrem de dezamăgit. Și-a dorit foarte mult să vină și să ajute, dar nu și-a putut imagina că, într-o Românie a secolului 21, se poate bloca dezvoltarea unor copii. El n-a știut ce se întâmplă în instanță. Au fost zeci de termene în care ne plimbam pe acolo și eram amânați de la un termen la celălalt. Probabil că va demisiona. Chiar mi-a explicat și mi-a zis: `E inadmisibil ce se întâmplă într-o țară democratică, să boicotezi în asemenea hal…`.

Vom vedea dacă revin. Nu putem lăsa lucrurile așa. Sunt foarte multe proiecte și vrem să ducem la capăt toate procesele intentate. Chiar dacă avem familii și copii, nu putem renunța la lucrurile începute, astfel încât Federația să-și recupereze toate pierderile din această perioadă”, a spus Cosac.

Ion Ţiriac şi-a sporit averea cu 300 de milioane de dolari în pandemie.

Ion Ţiriac ocupă locul 2.238 în topul celor mai bogați oameni, cu o avere netă estimată la 1,5 miliarde de dolari, în urcare de la 1,2 miliarde de dolari în 2020, indică date analizate de Profit.ro. Astfel, afaceristul a urcat 38 de poziții în clasamentul miliardarilor lumii realizat de compania de cercetare și media Hurun Report, după ce averea sa crescut cu 300 de milioane de dolari anul trecut.

Topul din acest an include un număr record de 3.228 de miliardari în dolari din 68 de țări, comparativ cu 2.816 de miliardari din 71 de țări identificați anul trecut. Averile sunt calculate în funcție de valoarea acțiunilor și a altor active deținute la 15 ianuarie 2021.

Citeşte şi CTP îl desfiinţează pe Ion Ţiriac: Duceți-vă acasă, sunteți depășit, aveți peste 80 de ani!

La precedenta ediție, Ion Țiriac ocupa locul 2.276 în ierarhia globală. Țiriac a rămas și în acest an singurul român din top. Daniel Dines, cofondatorul UiPath, creditat de Forbes la acest moment cu o avere estimată la 6 miliarde de dolari în funcție de participația deținută la unicornul tech, nu se regăsește pe lista miliardarilor întocmită de Hurun.

Averea cumulată a celor peste 3.200 de miliardari incluși în clasament a crescut cu 32% (3.500 miliarde dolari) în ultimul an, până la o nouă valoare record, de aproape 14.700 miliarde de dolari. În pofida pandemiei, ritmul de creștere s-a dublat față de 2019. “În ciuda perturbărilor provocate de Covid-19, am consemnat cea mai mare creștere a averilor din ultimul deceniu. Un boom al piețelor bursiere, determinat, parțial, de măsurile de relaxare cantitativă, precum și un val de noi listări de companii au dat naștere la 8 noi miliardari în dolari pe săptămână în ultimul an. Lumea nu a văzut niciodată atâta bogăție creată întrun singur an, mult mai mult decât poate ne-am fi putut aștepta pentru un an atât de grav afectat de Covid-19”, a comentat Rupert Hoogewerf, președintele și cercetătorul șef al Hurun Report. Trei dintre cei mai bogați miliardari și-au majorat averile cu peste 50 miliarde de dolari în 2020, în frunte cu Elon Musk, a cărui avere a crescut cu 151 miliarde de dolari, în principal pe fondul aprecierii acțiunilor Tesla.

Citeşte şi Soţul Serenei Williams îl face praf pe Ion Ţiriac: „E un rasist, sexist şi clovn”