Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Poliţia Română l-a dat în urmărire la secțiunea „Most wanted”

​​Ionel Arsene (PSD), președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Decizia este definitivă.

10 mart. 2023, 16:54
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Poliţia Română l-a dat în urmărire la secțiunea „Most wanted”

Poliţia Română confirmă că Ionel Arsene a plecat din România, destinaţia probabilă fiind Italia. Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost dat în urmărire după ce polițiștii nu l-au găsit, vineri seara, pentru a-l duce în penitenciar. Arsene a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bacău la a 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Ionel Arsene apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Most wanted”.

Elena Udrea, aproape să scape de sechestru! Lovitură de teatru după sentinţa ICCJ
În cazul în care Ionel Arsene nu se va întoarce în țară din proprie inițiativă, autoritățile române vor formula o cerere de predare în baza unui mandat european. Astfel de proceduri sunt deja în curs și față de alte persoane condamnare, instanțele din Italia refuzând să aprobe predarea.


Ştirea iniţială

Anul trecut, în primă instanță, Ionel Arsene primise o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pntru trafic de influență.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse juridice citate de Digi 24, Ionel Arsene ar fi plecat deja din România, dar informaţia nu a fost confirmate de vreo autoritate a statului.

Citeşte şi: Lia Savonea, atacată de o jurnalistă din cercul de apropiați ai Laurei Codruța Kovesi. Organizația Declic: „Nu mai promovați judecători toxici”

Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l „anihila“ pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă.