Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, pus sub control judiciar: Nu renunţ la mandatul de preşedinte al CJ Neamţ

Judecătorii Tribunalului Bacău au decis, vineri, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene. Decizia nu este definitivă. Preşedintele CJ Neamţ este acuzat de trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în 2013. După ce a fost lăsat în libertate, Ionel Arsene a scris pe Facebook că îşi va continua mandatul de la Consiliul Judeţean şi are încredere că magistraţii vor judeca cu celeritate cazul său. 

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 12:14
Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, pus sub control judiciar: Nu renunţ la mandatul de preşedinte al CJ Neamţ

Judecătorii Tribunalului Bacău au dispus ca Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

După anunţarea sentinţei, Ionel Arsene, preşedinte al CJ Neamţ şi al organizaţiei PSD Neamţ, a scris pe Facebook că îşi va continua mandatul de la Consiliul Judeţean şi că are încredere că magistraţii vor judeca cu celeritate cazul său. 

„Au fost multe speculaţii, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiţia să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraţilor, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanţă datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecţiunea şi încrederea pe care mi-aţi arătat-o în aceste zile! Sunt absolut conştient de cât de grea este această situaţie şi nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toţi că vom merge mai departe, mai fermi şi mai hotăraţi! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea şi voi munci în continuare cu acelaşi drag pentru Neamţ şi pentru România!”, scrie Ionel Arsene, pe pagina de Facebook.

Arsene spune că îşi va continua mandatul la Consiliul Judeţean.

„Celor care sperau că prin această acţiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ le transmit că nu voi renunţa la exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat”, mai transmite Arsene.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost reținut joi de procurorii DNA pentru trafic de influență.