Ionel Arsene s-a predat în Italia. Liderul PSD de Neamț are de executat 6 ani și 8 luni de închisoare

Ionel Arsene s-a predat în Italia, potrivit unor surse. Baronul PSD de Neamț, condamnat la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție, ar urma să fie readus în țară.

27 mart. 2023, 11:41
Ionel Arsene s-a predat în Italia. Liderul PSD de Neamț are de executat 6 ani și 8 luni de închisoare

​​Ionel Arsene (PSD), președintele Consiliului Județean Neamț, s-a predat în Italia. Potrivit unor surse, liderul PSD Neamț s-a predat la Bari și urmează procedurile de extrădare.

Baronul PSD Neamț fusese dat în urmărire internațională după ce, în urma condamnării la 6 ani şi 8 luni de închisoare, a fugit din țară. Poliţia Română l-a dat în urmărire la secțiunea „Most wanted”.

Citește și : STENOGRAME Ionel Arsene, discuții din baie, cu robinetul pornit: ”Ocupă-te să iasă ce am discutat. Am eu grijă de amândoi”

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

În primă instanță, Ionel Arsene primise o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență.