Ionel, un român care trăia pe străzile din Italia, a murit după ce a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele

Oamenii care l-au cunoscut pe Ionel spun despre el că era un suflet nobil și empatic, în ciuda faptului că nu avea nimic. Singura sa avere era câinele lui, Aron.

16 feb. 2023, 08:43
Ionel, un român care trăia pe străzile din Italia, a murit după ce a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele
Ionel și prietenul său cel mai bun, Aron

Ionel, românul fără adăpost din Italia, i-a impresionat pe oamenii care au avut ocazia să-l întâlnească. Din păcate, bărbatul a murit la numai 45 de ani, la spital, după ce a fost găsit inconștient de voluntarii de la Crucea Roșie.

Despre viața lui a scris și presa italiana. Acesta trăia într-o rulotă abandonată de lângă piața orașului Ostia, alături de prietenul său cel mai bun, Aron, un husky de patru ani cu microcip și vaccinat, potrivit La Repubblica.

Citește și: Povestea fetiței de cinci ani salvate de câinele unei familii de români în Italia. Micuța a fost găsită de patruped pe calea ferată

Ionel era bolnav, avea probleme la picioare din cauza circulației proaste a sângelui și trebuia să se interneze în spital. Anul trecut, în vară, ambulanța a venit pentru a-l transporta la Spitalul Grassi, dar a refuzat când a auzit că Aron va fi dus la un adăpost pentru câini fără stăpân. Italienii au fost impresionați de gestul românului.

Ultimele sale clipe au fost cumplite. Pe lângă durerile pe care le avea la picioare, Ionel s-a ales cu noi afecțiuni la stomac, motiv pentru care a fost nevoit să îl lase pe Aron la adăpost. Câinele a fost preluat de polițiștii locali, iar bărbatul a stat cinci zile la spital. Pentru că starea lui părea că s-a îmbunătățit, a fost externat luni, 13 februarie.

Înainte de a se întoarce în casa lui improvizată, s-a dus să își recupereze câinele, însă a ajuns seara târziu, iar adăpostul era închis. S-a dus la rulota sa și s-a gândit că se v-a întoarce aici a doua zi, dar când s-a trezit s-a simțit din nou rău.

Citește și: Povestea emoţionantă a lui Marius, românul care doarme pe străzile din Italia împreună cu câinele lui, Cappuccino

Ieri dimineață, voluntarii de la Crucea Roșie care îi vizitau recent pe Aron și Ionel l-au găsit inconștient pe bărbat, atunci când s-au dus să îi ducă mâncare și haine. A fost chemată o ambulanță, a fost dus la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Marți seara, 14 februarie, acesta a decedat.

Aron ar putea fi preluat de fratele lui Ionel care locuiește tot în Ostia.