Ionuţ Chirilă, noul antrenor al lui ASA Târgu Mureş

ASA Târgu Mureş şi-a găsit un nou antrenor după demiterea lui Ilie Stan, de la începutul săptămânii. Aşa cum digisport.ro v-a anunţat încă din urmă cu câteva săptămâni, Ionuţ Chirilă va fi noul "principal" al ardelenilor.

24 mart. 2017, 10:37
Ionuţ Chirilă, noul antrenor al lui ASA Târgu Mureş

„Oficialii” lui ASA au negat vehement iniţial varianta înlocuirii lui Ilie Stan şi cea a numirii lui Ionuţ Chirilă. Intrat prin telefon luni seară, la emisiunea Fotbal Club, la puţină vreme după confirmarea îndepărtării lui Ilie Stan, Cristian Cherteş, directorul general al lui ASA Tg Mureş, a vorbit despre cine va prelua funcţia de antrenor. Întrebat dacă Ionuţ Chirilă va fi alesul, oficialul mureşenilor a fost foarte sigur pe el: „În niciun caz nu va fi Chirilă. Falub? Orice este posibil”.

Cum au evoluat, de fapt, lucrurile? La cea de-a doua tentativă de demitere a lui Stan, conducerea bătuse deja palma cu Chirilă. Numai că despărţirea s-a amânat, iar Stan a mai condus echipa şi la meciul cu Concordia, scor 2-1. La final, pentru că Tiberiu Petriş nu a fost introdus pe teren, presiunile asupra antrenorului au fost reluate, iar acesta a cedat şi a plecat singur. S-a negociat cu Falub, dar acesta nu a acceptat condiţiile impuse de Claudiu Maior. Şi aşa s-a revenit la varianta Ionuţ Chirilă.

Chirilă nu a mai antrenat nicio echipă din octombrie 2014, atunci când a fost demis de la CSMS Iași.

Electromagnetica, Unirea Focşani, Jiul Petroşani, UTA şi Concordia Chiajna sunt celelalte cluburi din cariera de „principal” a antrenorului în vârstă de 51 de ani.

Fostul tehnician al mureşenilor, Ilie Stan, a fost demis chiar după o victorie, 2-1 contra Concordiei Chiajna.

ASA este ultima în Liga 1, cu nouă puncte, însă se află la numai patru puncte distanţă de locul de baraj, ocupat de Concordia, şi patru de ultima poziţie salvatoare, pe care se află ACS Poli Timişoara.