Ionuţ Dolănescu, anunţ de ultimă oră despre Maria Ciobanu: „Dacă sănătatea îi va permite, va reveni în România”

Ionuț Dolănescu a dezvăluit recent că mama lui, Maria Ciobanu, s-a întors în România. Chiar dacă are 85 de ani, reputata artistă revine anual în țara natală.

21 oct. 2022, 16:45
Ionuţ Dolănescu, anunţ de ultimă oră despre Maria Ciobanu: „Dacă sănătatea îi va permite, va reveni în România”

În anul 2019, Maria Ciobanu s-a mutat în America, la fiica ei, din cauza unor probleme de sănătate. Însă, interpreta de muzică populară, se întoarce anual în România.

Chiar dacă are 85 de ani, cântăreața zboară în fiecare an pentru a-și vizita țara natală, aici unde sunt toți cei dragi ei,  dat fiind faptul că starea acesteia de sănătate s-a ameliorat. Recent, fiul acesteia, Ionuț Dolănescu, a dezvăluit că artista a revenit în țară și că are planuri pentru anul viitor.

Cântărețul de muzică populară a vorbit despre cum se simte Maria Ciobanu și a dezvăluit că aceasta nu a fost ultima vizită a ei în România. Ea plănuiește să se întoarcă și în 2023, chiar dacă va împlini 86 de ani, dacă starea de sănătate îi va permite.

„Mama e hotărâtă să vină și la anul în România, dacă starea sa de sănătate îi va permite să facă asta. Cred că modelul ultimilor doi ani, când mama a revenit de fiecare dată acasă, e și pe placul ei!”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru impact.ro.

Pandemia a împiedicat-o pe Maria Ciobanu să vină în țară, dar de îndată ce s-a putut, s-a întors, pentru a-și vizita familia, dar și pentru niște tratamente de recuperare.

Citește și: Ce pensie primește Maria Ciobanu în America. În România primea doar 1.200 de lei!

Ce boală are Maria Ciobanu

Artista a plecat din România în urmă cu trei ani din cauza unei boli, dar se întoarce în fiecare vară. Maria Ciobanu s-a retras din muzică în 2017, în urma unui diagnostic crunt, o formă acută de astm. Interpreta s-a mutat în America, recomandarea venind din partea medicilior, unde mediul era mai potrivit pentru tratarea bolii de care suferă. Femeia a pus boala pe seama fumului de țigară inhalat la petrecerile la care cânta.

Ea locuiește alături de fiica sa, Camelia, în California, unde clima este mult mai blândă, iar în România vine numai pe timpul verii. Și anul acesta, în luna august, aceasta a revenit în țară.

„Mama s-a întors în România, este deja aici. Se simte bine, e sănătoasă, asta mă bucură cel mai mult. De abia a venit, eu am văzut-o fugitiv că a trebuit să plec la recitalurile mele. Era obosită, când am văzut-o, după călătoria cu avionul și de schimbarea de fus orar. Are totuși 85 de ani. (…)

Mama s-a jucat cu nepoțeii, s-a bucurat să își vadă nepoții. A fost o adevărată surpriză și pentru ea, și pentru noi momentul’, declara Ionuț Dolănescu.

Citește și: Maria Ciobanu s-a întors, în secret, în România. Ce spune fiul său, Ionuţ Dolănescu: „Era obosită când am văzut-o. Are totuși 85 de ani”