Candidat PNL la CJ Buzău, infectat cu noul coronavirus. „Am fost declarat pozitiv pentru SARS-COV-2”

Ionuţ Iuga, care candidează din partea PNL la o funcţie de consilier în cadrul Consiliului Judeţean Buzău, a fost infectat cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Anunţul a fost făcut chiar de fostul secretar de stat în Ministerul Mediului care face un apel către persoanele cu care a intrat în contact să ia legătura cu autorităţile în cazul în care au simptome.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 07:46
Candidat PNL la CJ Buzău, infectat cu noul coronavirus. „Am fost declarat pozitiv pentru SARS-COV-2”

„Dragii mei prieteni, doresc să vă aduc la cunoştinţă că am fost declarat pozitiv pentru SARS-COV2 în urma unui test PCR-CT. Nu am simptome, am început deja tratamentul. Îi rog pe cei care au intrat în contact cu mine în ultimile zile să se adreseze DSP sau UPU în cazul în care au simptome specifice. Vă rog din suflet să nu politizaţi această situaţie şi să ne comportăm responsabil în faţa acestei boli, care ne dă vieţile peste cap. Voi fi alături de colegii mei prin intermediul tehnologiei, voi continua să lucrez de acasă în zilele ce urmează, până când tratamentul va elimina virusul şi mă voi putea întoarce la viaţa normală de dinainte de acest nefericit incident. Sănătate multă vă doresc! Aveţi grijă de voi!”, a scris liberalul Ionuţ Iuga, pe pagina sa de Facebook. 

Prim vicepreşedinte al PNL Buzău, Ionuţ Iuga şi-a depus candidatura pentru o funcţie de consilier judeţean. Fostul secretar de stat în Ministerul Mediului este al doilea pe lista de candidaţi depusă la Biroul Electoral de Circumscripţie de către PNL Buzău.

Potrivit News.ro, infectarea cu noul coronavirus vine la mai bine de trei săptămâni după ce medicul Adrian Zoican, candidatul PNL la funcţia de primar al Buzăului, a fost depistat cu Covid-19.

Familia lui Mihail Vlasov, grav afectată de COVID-19. Soţia lui a murit, iar avocatul, o fiică şi o nepoată sunt în spital

Colegii din PNL Râmnicu Sărat au precizat, la rândul lor, că Ionuţ Iuga nu a ieşit în teren la acţiunile electorale şi nu a avut în ultimul timp decât o activitate de consiliere juridică, acesta fiind de profesie avocat.

„Faţă de anunţul public, făcut de către domnul avocat Ionuţ Iuga, primvicepreşedinte P.N.L. la nivel judeţean, organizaţia PNL Râmnicu Sărat doreste sa faca următoarele precizări: Sănătatea este cel mai de preţ lucru pentru fiecare om. Suntem solidari cu colegul nostru şi îi dorim multă sănătate, la fel cum le dorim tuturor râmnicenilor. Apreciem modul transparent şi deschis, în care a procedat colegul nostru, anunţând public situaţia sa medicală. În ultima perioadă de timp, domnul Ionuţ Iuga a desfăşurat o activitate politică de îndrumare şi consiliere juridică pentru întocmirea corectă a dosarelor de candidatură pentru localităţile din zona rurală. Din aceste motive dl. Iuga nu a participat la niciuna din ieşirile de campanie, de pe străzile Râmnicului şi nici la întâlnirile restrânse de lucru de la sediul organizaţiei Râmnicu Sărat”, au precizat reprezentanţii PNL Râmnicu Sărat.

De asemenea, liberalii au calificat drept regretabil modul în care adversarii din cadrul PSD-Pro Romania au înţeles să prezinte această situaţie medicală.

„Cu atat mai regretabil cu cat ambele partide au avut cazuri de infectări cu virusul Covid- 19, cazuri în forme grave, care au dus chiar la abandonarea cursei de catre unul din candidati si incheierea unei aliante politice. Spre deosebire de alte partide politice, care neagă existenţa acestui virus, Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Râmnicu Sărat a luat măsuri foarte stricte pentru protecţia sanitară a membrilor săi, atât la sediul partidului, cât şi în ieşirile pe teren. Au fost puse la dispoziţie măşti de protecţie, dezinfectanţi, iar la sediul partidului având şi două locuri speciale pentru igienizarea mâinilor cu apă şi săpun. În continuare vom trata cu toată seriozitatea măsurile sanitare ce se impun şi-i îndemnăm pe râmniceni să facă acelaşi lucru. Vă dorim tuturor multă sănătate!” se arată în anunţul postat pe pagina de socializare de către Organizaţia Municipală a PNL Râmnicu Sărat.

Candidatul Pro România la Primăria Vaslui are coronavirus. „Merg să mă internez”