Ionuţ Mişa, demis de la şefia Direcţiei Mari Contribuabili din ANAF

Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe, a fost demis de la conducerea Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că demiterea lui Mişa s-a făcut din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF la începutul anului.

RomaniaTV.net
11 iun. 2019, 14:11
Ionuţ Mişa, demis de la şefia Direcţiei Mari Contribuabili din ANAF

Ionuţ Mişa a fost revocat de la conducerea ANAF la începutul anului şi înlocuit cu lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu. Ionuţ Mişa a fost schimbat, marţi, şi din funcţia de şef al Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a fost întrebat, marţi, după întâlnirea cu primarii, de ce l-a îndepărtat pe Mişa şi din această funcţie.

”Mişa a fost schimbat acum din această funcţie din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF”, a afirmat ministrul.

La începutul anului, revocarea lui Mişa de la ANAF a fost argumentată de Teodororovici prin faptul că Fiscul trebuie ”să îşi schimbe radical mentalitatea” şi să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Între cei doi a existat un schimb de replici anul trecut, după ce Teodorovici l-a înlocuit pe Mişa în funcţia de ministru al Finanţelor. Actualul ministru al Finanţelor l-a criticat, anul trecut, pe fostul şef al ANAF de modul în care a gestionat recuperarea unui imobil şi a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanţă, în 2015, de către familia preşedintelui Klaus Iohannis.