Ionuţ Stroe, despre revenirea fanilor pe stadioane: „Aşezarea în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online”

Prezent la Iaşi, unde a susţinut o conferinţă de presă, ministrul Sportului Ionuţ Stroe a răspuns întrebărilor despre momentul în care suporterii vor putea să revină pe stadioane. Acesta s-a arătat optimist, dar a cerut puţină răbdare, pentru a observa cum se vor desfăşura lucrurile la Supercupa Europei, ce urmează a se disputa pe 24 septembrie cu o treime dintre locuri ocupate.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 13:44
Ionuţ Stroe, despre revenirea fanilor pe stadioane: „Aşezarea în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online”

„Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion. Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf.

În primul rând noi, care facem acest scenariu trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore. Nu în ultimul rând există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor. Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi. Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe, conform News.ro.

El a cerut suporterilor răbdare, precizând că pe 24 septembrie va avea loc la Budapesta Supercupa Europei la fotbal, cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri şi că acest meci va fi un experiment în perspectiva readucerii fanilor pe stadioane.

„UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, revoltat de situaţia din tenis. „Ce facem noi cu sportul ăsta? Lagăr nazist?”


loading...