IPOTEZĂ ŞOC. Gheorghe Dincă poate scăpa cu doar câţiva ani de închisoare

Publicat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 13:55 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 13:55 // Sursa: romaniatv.net

Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzațiile de crimă și va fi judecat doar pentru sechestrare și viol. Afirmația îi aparține profilerului româno-canadian Mihaela Brooks.

Foto: stirilekanald.ro

"Cazul Caracal" ar putea deveni cel mai mare eșec al procuraturii române din istorie, scrie stirilekanald.ro. Un lung șir de bâlbe și erori ale autorităților ar putea chiar să-l facă scăpat pe Gheogrhe Dincă, omul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Mihaela Brooks, profilerul român din Canada, aceeași care a analizat și cazul Mădălina Manole și a demonstrat în mare măsură că nu este vorba despre o sinucidere, susține că primii anchetatori ajunși la fața locului au contaminat probele, astfel încât acestea nu mai pot demonstra 100% că a fost ucisă și apoi arsă în butoi, conform scenariului pe care procurorii încearcă să-l demosntreze acum.

Citeşte şi Alexandru Cumpănaşu aruncă în aer cazul Caracal: "Alexandra este vie, este alături de Luiza"

"Odiosul Dincă poate fi judecat pentru sechestrare si viol, dar probele contaminate nu pot demonstra că Alexandra a fost ucisă în butoi", susține Mihaela Brooks. Mihaela Brooks a dat publicității o serie de imagini de la fața locului în care se vede, imediat după intervenția anchetatorilor, un adevărat haos: de la mânuși chirurgicale folosite de criminaliști și abandonate la "locul crimei" până la diverse obiecte abandonate de aceștia. Chiar și expertiza ADN realizată de INML în care se arată că rămășițele umane din butoi ar aparține Alexandrei Măcșeanu au fost contestate de familie și fac acum obiectul unui dosar separat.

Un caz asemănător: "moartea" Elodiei Ghinescu

Dincolo de orice interpretare, un lucru este cert: în lipsa unor cadavre este aproape imposibil de condamnat un criminal. Într-un alt caz celebru, cel al Elodiei Ghinescu, a fost nevoie să treacă mai mulți ani de la dispariție pentru ca avocata să fie declarată moartă și ulterior Cristian Cioacă să fie judecat pentru omor. Alexandra și Luiza nu pot fi declarate moarte atât timp cât există încă posibilitatea de a fi vii. În aceste condiții, cu un avocat bun, Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzația de omor și ar putea fi condamnat la doar câțiva ani de închisoare pentru sechestrare și viol - însă chiar și aceste acuzații vor trebui dovedite.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7808
RON
22 Nov
noapte 4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H