ÎPS Calinic al Argeşului s-a vaccinat. Şi ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, anunţă că se va imuniza

Înalţii prelaţi încep să ia în serios recomandarea Patriarhiei de a susţine campania de vaccinare şi devin modele pentru enoriaşi. Printre aceştia, ÎPS Calinic al Argeşului, care deja şi-a administrat serul, dar şi ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, care şi-a manifestat intenţia de a se vaccina în scurt timp.

29 apr. 2021, 09:30
ÎPS Calinic al Argeşului s-a vaccinat. Şi ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, anunţă că se va imuniza
ÎPS Calinic al Argeşului şi ÎPS Andrei Andreicuţ al Clujului

ÎPS Calinic al Argeşului s-a vaccinat. Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care anunţă că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a mărturisit că a fost inspirat de poporul israelit.

ÎPS Calinic al Argeşului s-a vaccinat. ÎPS Andrei Andreicuţ urmează la rând

Da, m-am vaccinat şi mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să ştiţi… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toţi, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca exemplu. La noi, prea puţini s-au vaccinat„, a spus IPS Calinic, într-o intervenţie la TVR

La rândul rău, IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, a declarat că intenţionează să se vaccineze împotriva COVID imediat ce se va putea. Acesta a fost infectat recent cu coronavirus şi va trebui să aştepte o perioadă până îşi va administra serul.

Citeşte şi Lucian Bode anunţă reguli stricte despre slujba de Paşte şi INTERZIS total la petreceri

Da. Mă voi vaccina. Nu am făcut-o până acum pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Ascult de sfatul medicilor, iar vaccinarea trebuie să fie la un moment potrivit, după o vreme de la ieşirea din spital„, a declarat Andreicuţ, potrivit dej24.ro.

Acesta a precizat că se simte bine, dar că o vreme a suferit de o ”oboseală cruntă”.

Cine sunt ierarhii care se opun vaccinării

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, susţine ferm că nu se va vaccina. Motivul invocat de Înaltul Ierarh este acela că ar suferi de alergii incompatibile cu vaccinarea.

Am alergii și nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul președinte și ieri. Nu este obligatoriu și mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiți oamenii, sunt oameni cu anumite afecțiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alții paralizează și trebuie să fim atenți. Noi nu suntem medici că să recomandăm vaccinul. Ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor noastre„, a declarat IPS Teodosie.

Citeşte şi ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”