ÎPS Teodosie alimentează controversele privind vaccinarea. „Extremismul nu e de bun augur: nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați!”

ÎPS Teodosie a declarat că s-a informat despre vaccinul anti-COVID, după ce Patriarhia Română a anunţat că va distribui cu ajutorul preoţilor o broşură cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului a mărturisit că nu se va vaccina pentru că este alergic.

12 ian. 2021, 14:55
ÎPS Teodosie alimentează controversele privind vaccinarea. „Extremismul nu e de bun augur: nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați!”

ÎPS Teodosie alimentează controversele privind vaccinarea împotriva noului coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului a spus că a vorbit cu specialişti despre vaccinul anti-COVID, însă nu le-a făcut public numele.

„Patriarhia ne-a dat o recomandare, este normal să ne dea. Dacă e boală, noi ne implicăm în boală, dar tot rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul.

M-am apropiat de toți oamenii, nu am luat niciun virus, puteam să mă îmbolnăvesc de sute de ori.

Cu privire la vaccinare, nu spunem nici da, nici nu. Aici e competența medicilor.

Orice extremism nu e de bun augur, nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați!”, a spus înaltul prelat, conform Digi24.

ÎPS Teodosie alimentează controversele privind vaccinarea. „Trebuie să dau un răspuns, dar nu am unul categoric”

ÎPS Teodosie îi îndeamnă pe credincioşi să urmeze statul medicului.

„Să facă fiecare după sfatul medicului și după conștiința sa. Este o boală reală, există, s-a putut testa acest virus.

M-am ocupat zilele astea mai mult de a citi studii medicale, decât altceva, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar nu am unul categoric.

Eu nu mă vaccinez că am alergie, deocamdată nu am nevoie. Cine se teme să se vaccineze, eu nu îl opresc. Vaccinul nu este obligatoriu”, a declarat ÎPS Teodosie, conform sursei citate.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID. „Umblăm cu cunoștințe solide”

Arhiepiscopul Tomisului este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru faptul că a contestat măsurile impuse de autorităţi în toată perioada pandemiei.

Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel. Arhiepiscopia Tomisului a considerat că plângerea penală este neîntemeiată, iar unul dintre motivele invocate este că ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea purtării măștii de către participanții la slujbe sau a păstrării distanței fizice.

Citeşte şi: Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei

Ministerul Sănătății anunța duminică, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.””- a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

Citeşte şi: Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine


loading...