EXCLUSIV ÎPS Teodosie anunţă că se carantinează, dar va susţine slujba de la adresa unde se va izola: „Cum să infectez, prin telepatie?”

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a fost amendat luni de trei ori, după ce a participat la mai multe evenimente, când de fapt trebuia să fie carantinat, fiind contact direct al unei persoane infectate cu SARS-COV-2.

24 ian. 2022, 21:26
EXCLUSIV ÎPS Teodosie anunţă că se carantinează, dar va susţine slujba de la adresa unde se va izola: „Cum să infectez, prin telepatie?”

UPDATE: În direct la România TV, la emisiunea Punctul culminant moderată de Victor Ciutacu, ÎPS Teodosie a prezentat testele PCR pe care le-a efectuat atât la plecare, cât şi la intrarea în ţară şi a anunţat că va contesta toate cele trei amenzi. „Cum să infectez, prin telepatie?”, a declarat ÎPS Teodosie în exclusivitate la România TV

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie urmează să se carantineze de marţi, dar va oficia Sfânta Liturghie online, de la adresa aleasă pentru carantinare.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, anunță Arhiepiscopia.

Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie, a doua pentru că a fost în stradă, deși trebuie să stea în carantină, iar a treia pentru că a participat la un eveniment, deși pe numele său era instituită măsura carantinării la domiciliu.

ÎPS Teodosie consideră amenzile primite luni ilegale și spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancțiuni vor fi contestate.

Citeşte şi: Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, a DEMISIONAT din PSD și CGMB: „Nu, domnule Nicușor Dan, angajații STB nu au ieșit în stradă pentru că le-am spus eu”