Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, a DEMISIONAT din PSD și CGMB: „Nu, domnule Nicușor Dan, angajații STB nu au ieșit în stradă pentru că le-am spus eu”

Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, si-a dat demisia din PSD și din funcția de consilier general al Primăriei Capitalei.

24 ian. 2022, 09:55
Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, a DEMISIONAT din PSD și CGMB: „Nu, domnule Nicușor Dan, angajații STB nu au ieșit în stradă pentru că le-am spus eu”

Liderul sindicalistilor din STB își motivează decizia susținând că acest protest este unul inițiat de oameni care se tem că își vor pierde locurile de muncă, nu unul politic, așa cum a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Potrivit lui Vasile Petrariu, Nicușor Dan nu a oferit absolut nicio soluție pentru rezolvarea problemelor legitime ale angajaților Societatii de Transport București (STB SA), acesta inducând ideea unui protest cu conotații politice mascandu-si astfel incompetenta in a gestiona criza din tranportul bucurestean.

,,NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am spus eu! Au ieșit în stradă pentru că dumneavoastra și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni. Problemele pe care angajații STB SA le revendică nu au legatura cu politica, ci cu abuzurile care se fac în societate,cu siguranța transportului public si cu salariile și condițiile de muncă.

Liderul sindicalistilor l-a provocat pe primarul Nicusor Dan să le ofere românilor explicații. ,,Răspundeți, domnule Dan, în ce țară civilizată ați văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?! Bucureștenii trebuie să știe, domnule Dan, că, deși le-ați dublat prețul biletului anul trecut, nu ați făcut absolut nimic pentru a asigura condiții de călătorie mai bune. Iar acum aveți tupeul să încercați să îi puneți pe bucureșteni împotriva angajaților STB SA?! Cât de cinic sunteți, domnule Dan!,, Dacă nu ați fi fost arogant și ne-ați fi acordat mai mult de un minut la discuții, poate ați fi aflat că acești angajați se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă. Pentru că dvs și camarila dvs vreți să externalizați mare parte din activitățile realizate astăzi de angajații STB SA. Asta înseamnă mii de șomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la școală. Asta vi se pare politică sau viață, domnule Primar General?!

Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcția de Consilier General și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică. Dumneavoastră aveți curajul să vă dați demisia din funcția pe care o exercitați atât de slab?! Acum aveți vreo soluție la problemele și îngrijorările oamenilor? Sunteți singurul vinovat pentru faptul că bucureștenii trebuie să suporte acest calvar!
Oamenii nu mai au rabdare cu dumneavoastră”, mai precizează Vasile Petrariu.

Citește și A cincea zi de grevă la STB. În Bucureşti, doar 20% dintre şoferi au ieşit pe traseu

Citește și Nicuşor Dan anunţă că mulţi angajaţi STB şi-au reluat azi activitatea: Numărul ar fi fost mai mare dacă nu erau „intimidaţi” de sindicat. Săgeţi către Gabriela Firea


loading...
Partenerii noștri