ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere nu se va încheia la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile: „Cu Dumnezeu nu negociem”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că nu este de acord cu încheierea slujbei de Înviere la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile. Înaltul prelat consideră această restricţie un atac la adresa sufletului creştin.

25 mart. 2021, 21:56
ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere nu se va încheia la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile: „Cu Dumnezeu nu negociem”

ÎPS Teodosie le dă asigurări credincioşilor că slujba de Înviere nu se va încheia la ora pe care o vor autorităţile pentru că nu există negociere cu Dumnezeu. Înalta Faţă Bisericească spune că nu este timp suficient pentru săvârşirea Sfintei Liturghii.

ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere va dura până dimineaţă

Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12 noaptea dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face (…) Am văzut că preşedintele Iohannis a avut o atitudine mai blândă, mai îngăduitoare… Acest atac la adresa sufletului nostru creştin nu trebuie să se producă. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!„, a spus arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

ÎPS Teodosie spune că această restricţie nu se justifică întrucât nu suntem sub ocupaţie. Totodată, înaltul prelat face apel la credincioşi să se roage pentru luminarea conducătorilor.

Citeste si ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”

Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? (…) Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul nu e inferior trupului…Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. Vă rogăm să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere (…) Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele… Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!„, a adăugat ÎPS Teodosie la Antena 3.

Raed Arafat le promite credincioşilor că vor merge la Biserică în noaptea de Înviere

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, deși nu s-au decis restricțiile pentru Paștele Ortodox, nu se pune problema ca credincioşilor să le fie interzis accesul la biserică în noaptea de Înviere.

Nu se pune nicio discutie de a limita. Că o să fie ora 01, ora 03, ora 01 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la biserica, asta nu se pune problema”, a spus Raed Arafat.

Citeste si Ce avere are de fapt IPS Teodosie: Veniturile arhiepiscopului Tomis depăşesc salariul preşedintelui Iohannis!