ÎPS Teodosie, despre banii primiţi de români pe card: „Răul nu se ascunde în cifră, ci în simbol”

Arhiepiscopul Tomisului, ÂPS Teodosie, a participat în ajunul sărbătorilor de iarnă la o emisiune radio, în cadrul căreia a răspuns mai multor credincioşi care se confruntau cu diverse dileme morale.

25 dec. 2022, 15:50
ÎPS Teodosie, despre banii primiţi de români pe card: „Răul nu se ascunde în cifră, ci în simbol”

Printre alte subiecte, ÎPS Teodosie a fost întrebat de o ascultătoare dacă nu este păcat să folosească tichetele de masă oferite de angajator sub formă de card, mulţi credincioşi fiind convinşi că, în general, cardurile sunt unealta diavolului.

Arhiepiscopul Tomisului i-a răspuns ascultătoarei, explicând faptul că folosirea cardurilor nu este, în sine, o depărtare de la credinţa creştină. Poziţia înaltului prelat se înscrie în linia de comunicare pe care acesta a adoptat-o în ultimele luni, când, deşi controversate în continuare, opiniile sale nu au mai fost la fel de radicale ca în trecut.

„Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666. Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol.

Citeşte şi: Dan Negru, o nouă postare virală pe Internet. „Sărbătoarea acestor zile nu e despre Moş Crăciun”

Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea CIP. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare”, a spus arhiepiscopul Teodosie, citat de Adevarul.

Pe de altă parte, întrebat despre podoabele femeiești, Teodosie a subliniat faptul că cerceii nu reprezintă o necesitate și este mai bine să nu fie purtați.

„Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru”, a mai adăugat ÎPS Teodosie.

Citeşte şi: Regulile simple de rugăciune ale lui Gigi Becali. Doar aşa Dumnezeu îţi va da ceea ce ai nevoie!