ÎPS Teodosie este bun de plată. Judecătorii au respins contestația depusă de Arhiepiscopul Tomisului privind decizia de carantinare

Judecătorii au respins contestația depusă de Arhiepiscopul Tomisului privind decizia de carantinare și are drept de apel peste 2 zile. Înalt Preasfințitul Teodosie a fost amendat de trei ori pentru că nu a stat în carantină.

27 ian. 2022, 12:26
ÎPS Teodosie este bun de plată. Judecătorii au respins contestația depusă de Arhiepiscopul Tomisului privind decizia de carantinare

ÎPS Teodosie este bun de plată. Judecătorii au respins contestația depusă de Arhiepiscopul Tomisului privind decizia de carantinare.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a contestat decizia de carantinare impusă după ce a revenit din Iordania, ţară aflată în zona roşie, precum și cele trei amenzi primite ulterior pentru nerespectarea carantinei, după ce a mers să oficieze o slujbă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la alte două evenimente publice. Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei.

Citeşte: EXCLUSIV ÎPS Teodosie anunţă că se carantinează, dar va susţine slujba de la adresa unde se va izola: „Cum să infectez, prin telepatie?”

Ce motive a invocat ÎPS Teodosie

1. Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

2. Actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

3. În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație.

Reacția Arhiepiscopiei după amenda primită de IPS Teodosie: „E absurd să fii amendat fără să fii vinovat. Amenzile sunt ilegale”

În acțiuni motivate asemănător, Judecătoria Sector 5 București și Tribunalul Prahova au admis contestațiile și au anulat deciziile de suspendare”, este comunicatul transmis de Biroul de Comunicare al Arhiepsicopiei Tomisului.


loading...
Partenerii noștri