ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București. Ce nereguli a invocat Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a contestat decizia de carantinare impusă după ce a revenit săptămâna trecută din Iordania, ţară aflată în zona roşie, precum și cele trei amenzi primite cu o zi în urmă pentru nerespectarea carantinei, după ce a mers să oficieze o slujbă, apoi a participat la alte două evenimente.

25 ian. 2022, 15:41
ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București. Ce nereguli a invocat Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București

ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București. Ce nereguli a invocat Arhiepiscopul Tomisului. ÎPS Teodosie a fost amendat de către polițiști de trei ori, luni, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la alte două evenimente. Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei.

ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București. Ce nereguli a invocat Arhiepiscopul Tomisului

„Astăzi, 25 ian. 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanța acțiunea de contestare a Deciziei DSP București de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei.

EXCLUSIV ÎPS Teodosie anunţă că se carantinează, dar va susţine slujba de la adresa unde se va izola: „Cum să infectez, prin telepatie?”

Ce motive se invocă.

1. Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

2. Actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

3. În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație.

Reacția Arhiepiscopiei după amenda primită de IPS Teodosie: „E absurd să fii amendat fără să fii vinovat. Amenzile sunt ilegale”

În acțiuni motivate asemănător, Judecătoria Sector 5 București și Tribunalul Prahova au admis contestațiile și au anulat deciziile de suspendare”, este comunicatul transmis de Biroul de Comunicare al Arhiepsicopiei Tomisului.