ÎPS Teodosie face slujba de Bobotează ca să învingă COVID-19. „Această boală va fi biruită de harul lui Dumnezeu. Unde e sfinţenie, nu se înmulţeşte virusul”

ÎPS Teodosie a anunţat că va oficia miercuri slujba de Bobotează la care se aşteaptă să se participe peste 10.000 de credincioşi, în pofida restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19. Arhiepiscopul Tomisului a dezvăluit, în direct, la România TV, că nu se teme c-ar putea fi răspândit noul coronavirus deoarece "unde e sfinţenie, nu se înmulţeşte virusul".

04 ian. 2021, 22:44
ÎPS Teodosie face slujba de Bobotează ca să învingă COVID-19. „Această boală va fi biruită de harul lui Dumnezeu. Unde e sfinţenie, nu se înmulţeşte virusul”

ÎPS Teodosie face slujba de Bobotează la care se aşteaptă să participe mii de oameni, cu toate că la evenimentele desfăşurate în exterior nu pot participa mai mult de 50 de persoane.

„Este o sărbătoare cosmică pentru care trebuie să ne pregătim să dăruim credincioșilor ceea ce aşteaptă – o bogăţie de daruri spirituale. Am zis că vor veni măcar 10.000. Nu îi putem opri să-i selectăm. Vor sta la distanţă. Spaţiul este generos”, a spus arhiepiscopul Tomisului, în direct la România TV.

Citeşte şi: Biserica Ortodoxă a Greciei, revoltă împotriva Guvernului. Îndeamnă preoţii să nu respecte regulile anti-COVID de Bobotează

ÎPS Teodosie a declarat că se aşteaptă ca la sărbătoarea de Bobotează să vină cât mai mulţi enoriaşi, în ciuda restricţiilor.

„Este o mulţime de oameni care primesc acest dar al Bobotezei şi cu cât sunt mai mulţi, cu atât lumina cerească este mai puternică. Cred că şi această boală care bântuie acum va fi biruită de harul lui Dumnezeu prin această slujbă de Bobotează, slujbă atât de importantă.

Apar nu se strică. Se ştie. La ortodocşi, apa sfinţită nu se strică. Are energie luminoasă a Duhului Sfânt, de aceea mergem să ducem sfinţenia în casele oamenilor şi chemăm pe credincioşi să vină să se înfrupte din sfinţenia darurilor Duhului Sfânt”, a spus înaltul prelat.

ÎPS Teodosie face slujba de Bobotează ca să învingă COVID-19. A etichetat cu enoriaşii mii de sticle pentru agheasmă

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că mii de sticle în care va fi oferită agheasma de Bobotează au fost etichetate cu ajutorul credincioşilor.

„S-a terminat etichetarea. Toate sunt etichetate. Ne ajută să îmbuteliem aceste sticle. Poimâine, cu ajutorul jandarmilor, vom face distribuirea sticlelor din portul Tomis, unde am fost azi. Am stabilit toate reperele. Vom avea acolo o slujbă mare. Oamenii vor sta împrejur”, a afirmat IPS Teodosie.

Citeşte şi: Cum se va desfăşura slujba de Bobotează la Constanţa. ÎPS Teodosie: „Ţinem slujba ca în fiecare an. Agheasma mare va combate bolile şi microbii”

Arhiepiscopul Tomisului a mai precizat că va oficia slujbe pentru a sfinţi atât marea, cât şi Dunărea.

„Sărbătorilor sunt mai sărbători în vremea pandemiei. Ele nu se diminuează, ci dimpotrivă se accentuează că sărbătorilor sunt în ritm cu Dumnezeu şi Dumnezeu ne ajută să biruim tot răul”, a spus ÎPS Teodosie.

Mai mult, înaltul prelat a spus că nu se teme că ar putea fi cercetat penal pentru că, prin slujbele pe care le oficiază, ar putea duce la răspândirea noului coronavirus.

„Unde e sfinţenie, nu se înmulţeşte virusul. În sfântul potir, din care sunt incriminat că am împărtăşit mai mulţi copii şi oameni, peste 100 s-au împărtăşit la Crăciun, iar sunt dat în judecată, dar voi câştiga şi de data aceasta.

S-a cercetat de către oamenii de ştiinţă că în sfântul potir nu există niciun virus. Acolo nu rezistă niciun microb pentru că e sfinţenia lui Dumnezeu”, a conchis ÎPS Teodosie.