IPS Teodosie loveşte din nou! „Fumătorii nu se pot împărtăşi. O iresponsabilitate, feriţi-vă de aşa ceva!”

Într-o declarație recentă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a provocat un val de reacții și dezbatere în comunitatea religioasă, afirmând că fumătorii ar trebui să se abțină de la Sfânta Împărtășanie. Această poziție a stârnit controverse și reacții diverse printre credincioși.

19 mart. 2024, 15:00
IPS Teodosie loveşte din nou! „Fumătorii nu se pot împărtăşi. O iresponsabilitate, feriţi-vă de aşa ceva!”
IPS Teodosie loveşte din nou! "Fumătorii nu se pot împărtăşi. O iresponsabilitate, feriţi-vă de aşa ceva!"

IPS Teodosie loveşte din nou! Reacțiile la declarațiile sale au variat, unele exprimând dezacordul față de poziția sa considerată exagerată și lipsită de fundament religios. Câteva voci au descris aceste afirmații drept absurde și au exprimat dezamăgirea față de poziția aspră a IPS Teodosie.

„O iresponsabilitate. Feriți-vă de așa ceva! Mă mir, sper că nu este de la mine, că l-aș opri de la slujbă”, a spus IPS Teodosie, subliniind gravitatea acestui subiect din perspectivă religioasă. „Astea sunt niște obiecții prostești, nu scrie în nicio carte”, a comentat o fumătoare, exprimându-şi dezamăgirea față de poziția aspră a IPS Teodosie.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie vrea bărbaţi hipsteri: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”

În plus, IPD Teodosie s-a referit și la alte aspecte legate de regulile bisericești, precum interdicția femeilor proaspete mămici de a intra în biserică și de a se atinge de cele sfinte. Aceste comentarii au adus și ele un plus de controversă în comunitatea religioasă. „Nu are voie să se atingă de cele sfinte dar poate să se roage. Însă nu intră în biserică, nu atinge cele sfinte. Are grijă să păstreze curățirea celorlalți”, a spus IPS Teodosie.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! ”Dacă a vrut ea, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârşeşte adulter”

În concluzie, declarațiile IPS Teodosie au generat o serie de reacții și dezacorduri în comunitatea religioasă, punând sub semnul întrebării anumite practici și reguli ale Bisericii Ortodoxe Române. Aceste afirmații au adus în prim-plan o discuție amplă despre interpretarea și aplicarea principiilor creștine în contextul contemporan.