ÎPS Teodosie, pensionat forţat după ce Universitatea ”Ovidius” a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu o să mai fie titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

11 aug. 2021, 16:42
ÎPS Teodosie, pensionat forţat după ce Universitatea ”Ovidius” a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie

ÎPS Teodosie, pensionat forţat. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, transmite Info Sud-Est.

ÎPS Teodosie, pensionat forţat.  Universitatea ”Ovidius” a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie

Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Hotărârea Senatului nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării. Altfel spus, niciun cadru didactic nu va mai putea fi titular în Universitatea ”Ovidius” după vârsta pensionării. Decizia UOC poate fi consultată pe site-ul universității.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie.

Citeşte şi: Patriarhia Română năruieşte speranţele lui ÎPS Teodosie privind înfiinţarea mitropoliei Tomisului. „Problema a fost definitiv închisă”
 

ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

Necaz după necaz pentru Teodosie. Maşina de lux a lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost implicată într-un accident rutier, pe DN 2A, între oraşul Ovidiu şi comuna Mihail Kogălniceanu.

Arhiepiscopia Tomisului a explicat că ÎPS Teodosie nu se afla în maşina Mercedes S Class în momentul accidentului, ci alţi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei, care, din fericire, nu au fost răniţi.

Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”