ÎPS Teodosie revine cu o reacție controversată: „Dacă e cineva afectat de COVID şi face vaccinul, îi este fatal“

ÎPS Teodosie vine cu noi mărturisiri controversate. Arhiepiscopul Tomisului recomandă „prudenţă“ credincioşilor și e de părere că vaccinul este fatal celor care îl fac în timp ce sunt afectaţi de COVID.

28 oct. 2021, 23:44
ÎPS Teodosie revine cu o reacție controversată: „Dacă e cineva afectat de COVID şi face vaccinul, îi este fatal“

ÎPS Teodosie revine cu o reacție controversată. Mai mult decât atât, acesta a adăugat că nu ar fi recomandat persoanelor alergice. Totodată, el a afirmat că „nu ai voie să constrângi pe cineva pentru o faptă“ deoarece „chiar bine dacă este, binele nu se face cu forţa, nu are valoare morală“.

ÎPS Teodosie revine cu o reacție controversată: „Dacă e cineva afectat de COVID şi face vaccinul, îi este fatal“

Această perioadă este neobişnuită, nu a mai fost alta ca aceasta. Boli au fost, dar nu ca cea de acum, care este atât de controversată şi controversată nu doar pentru noi, care nu avem cunoştinţe de medicină, ci chiar pentru mulţi medici. Chiar între medici există nişte contradicţii pentru că este o boală care are un statut aparte. Marii specialişti spun că a fost făcută în laborator unde cei care au promovat-o sunt primii care au promovat şi vaccinurile. Sigur că e îngăduită de Dumnezeu, indiferent, boala este, nu putem să o negăm. Unii spun că nu este deloc. Cum să nu fie deloc, că nu s-ar putea minţi aşa pe scară mare. Dar este o boală neobişnuită, o boală în care, cum spune Scriptura: ascultă Israele, prin tine însuţi îşi vine pierea.

Toate medicamentele sunt tot o descoperire prin ştiinţa pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Sigur că boala de acum este mai neobişnuită, dar tot o boală şi trebuie să o tratăm ca boală, să ne sfătuim şi cu medicii. Nu este un tratament atât de liniar sau să zicem acelaşi tratament pentru toţi şi aceeaşi greutate a bolii pentru toţi, depinde de organism, depinde întâmpinarea bolii. Unii stau până în ultima fază şi nu mai are medicul ce să le facă. Auzind de la specialişti, de la medici, sunt medicamente care se dau în diferite faze. Nu se dă acelaşi medicament în toate fazele.

Am ascultat doctori iscusiţi. Când aud un medic că vorbeşte cu mare interes îl ascult ca să nu rămân fără o luminare din partea medicilor care sunt specialişti şi cu adevărat vorbesc în cunoştinţă de cauză. Dar iată, am aflat de puţine zile, că dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul. De aceea, trebuie să fim prudenţi. Sau unii care au anumite afecţiuni, cum este alergia. Nici la gripă nu e bine să faci medicamentul clasic de gripă dacă ai alergie. Şi iată nu suntem toţi la fel, de aceea trebuie să fim foarte prudenţi, dar să fim în consultare permanentă şi cu medicii şi cu specialiştii şi să se implice mai mult medicii, nu politicieni sau oamenii de administraţie în remedierea bolii”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și: Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”
 


loading...
Partenerii noștri