ÎPS Teodosie, rugăciuni pe câmp pentru venirea ploii VIDEO

ÎPS Teodosie îi îndeamnă pe preoții din subordine să iasă pe câmp și să se roage pentru venirea ploii. Şi ca să fie mai convingător, arhiepiscopul Tomisului a mers chiar el să rostească rugăciuni pe un câmp în localitatea Valul lui Traian.

15 iul. 2022, 14:30
ÎPS Teodosie, rugăciuni pe câmp pentru venirea ploii VIDEO

Seceta provocată de lipsa ploilor a stârnit îngrijorare inclusiv în rândul înalţilor prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a mers vineri în localitatea Valul lui Traian unde s-a rugat să plouă.

ÎPS Teodosie este aşteptat şi în localităţile Cumpăna şi Techirghiol, din judeţul Constanţa.

Citeşte şi: Sute de hectare de culturi agricole din România, distruse de incendii

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat recent o campanie de rugăciuni pentru ploaie. ÎPS Teodosie i-a îndemnat pe preoți să iasă pe câmp și să se roage pentru venirea ploii. Rugăciunile vor avea loc în zilele vineri, 15 iulie, luni, 18 iulie, miercuri, 20 iulie, şi vineri, 22 iulie.

De asemenea, preoţii se vor ruga, zilnic, și în biserică pentru venirea ploii.

Citeşte şi: O ploaie torențială de 30 de minute a făcut ravagii în Mamaia. Turiștii au stat la terase în apă până la genunchi

Astfel de procesiuni au fost oficiate în mai multe biserici din ţară, dar şi direct pe câmp. În urmă cu 10 zile, preoţii şi credincioşii au pornit într-o procesiune pe dealurile din jurul Mănăstirii Pogleţ din judeţul Bacău, în care s-au rugat pentru ploaie. În timpul slujbei, când oamenii se rugau, a început să plouă torenţial în toată zona.

Rugăciunea care aduce ploaie

„Slavă Ție Doamne!

Astăzi, 3 Iulie 2022 – după Sf. Liturghie, în procesiune religioasă cu Sf. Icoane pe dealurile din jurul Mânăstirii noastre – Rugăciune pentru ploaie și rodnicia pământului.

Să mergem cu toții să ne rugăm, cu toții pt că nu se știe pe care dintre noi îl va asculta Dumnezeu!” spunea maica Stareță. Am mers, ne-am rugat în genunchi și Dumnezeu ne-a ascultat. A trimis ploaia.

Slavă Ție Doamne! scrie pe Facebook, pe pagina Mănăstirii Pogleţ.

Rugăciuni pentru ploaie și în Galați

Acțiuni similare au avut loc la sfârşitul lunii iunie într-o comună din Galați.

Pe pagina de Facebook a primăriei din Cudalbi, județul Galați, au fost postate mai multe fotografii surprinse când un lan de floarea-soarelui este sfințit de preot pentru alungarea secetei și venirea ploii.