Irakul va începe ofensiva terestră contra jihadiştilor

Forțele irakiene vor lansa în "următoarele săptămâni" o ofensivă terestră contra jihadiștilor grupării Statul Islamic cu sprijinul coaliției internaționale, a anunțat, duminică, coordonatorul american al coaliției internaționale împotriva SI, John Allen, la Amman, informează AFP.

09 feb. 2015, 04:37
Irakul va începe ofensiva terestră contra jihadiştilor

„În următoarele săptămâni, când forțele irakiene își vor începe campania terestră pentru a recupera teritorii în Irak, coaliția va furniza un sprijin important acestei operațiuni”, a declarat Allen agenției oficiale de presă iordaniene Petra.

„Statele Unite fac tot posibilul pentru a oferi sprijin cât mai repede”, a adăugat responsabilul american, respingând acuzațiile despre întârzierea livrării de arme americane și antrenamentului forțelor irakiene în prima linie a conflictului.

Washingtonul conduce coaliția internațională ce a lansat în septembrie o campanie aeriană contra jihadiștilor SI, care au cucerit mari părți din teritoriile Siriei și Irakului unde și-au impus legile și au multiplicat abuzurile.

Iordania, care a pierdut un pilot executat de SI, a promis duminică să-și intensifice în continuare raidurile împotriva jihadiștilor în cadrul coaliției și a anunțat că a distrus 56 de ținte în trei zile.