Iran: Fost agent FBI dispărut acum 4 ani apare într-o înregistrare video postată de familie

Familia unui fost agent FBI, Robert Levinson, dat dispărut în Iran din 2007, a postat vineri pe site-ul său o înregistrare video în care acesta apare ca ostatic al unor necunoscuţi şi imploră Statele Unite să îl ajute să revină acasă.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 21:44
Iran: Fost agent FBI dispărut acum 4 ani apare într-o înregistrare video postată de familie

În această înregistrare video, fostul agent al poliţiei federale americane vorbeşte cu o voce slabă, are faţa obosită, dar nu pare rănit.

Robert Levinson este îmbrăcat cu o cămaşă albă şi vorbeşte aşezat în faţa unui perete care pare să fie din beton, potrivit imaginilor postate pe site-ul familiei sale, helpboblevinson.com, care nu precizează cum au fost obţinute.

„Am fost tratat bine, dar am nevoie de ajutorul Guvernului american pentru a răspunde cererilor grupului care mă deţine de trei ani şi jumătate”, afimă bărbatul, în vârstă de 63 de ani şi tatăl a şapte copii, într-o înregistrare video de 54 de secunde.

„Nu am o stare de sănătate foarte bună. În curând voi rămâne fără medicamente contra diabetului”, adaugă el. „Vă rog, ajutaţi-mă să mă întorc acasă. O merit, după 33 de ani în serviciul Statelor Unite. Vă implor, ajutaţi-mă”, spune Robert Levinson.

Înregistrarea video nu indică unde este reţinut şi nici de către cine. Nu se precizează nici când aceasta a fost filmată, dar dacă precizarea lui Robert Levinson referitoare la cei trei ani şi jumătate de captivitate este corectă, înregistrarea a avut loc la sfârşitul lui 2010.

Fostul agent, care s-a retras din FBI acum mai bine de zece ani, a fost dat dispărut pe insula iraniană Kish, în 2007, în timpul unei anchete asupra contrabandei cu ţigări.