Iran: Noile sancţiuni economice sunt „condamnabile” şi „fără efecte”

Iranul condamnă noile sancţiuni economice impuse de Statele Unite, Marea Britanie şi alte state occidentale ca urmare a programului său nuclear controversat şi le consideră a fi "fără efect", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe iranian.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 13:17
Iran: Noile sancţiuni economice sunt „condamnabile” şi „fără efecte”

„Aceste sancţiuni vin ca urmare a ostilităţii manifestate de aceste ţări împotriva poporului nostru. Sunt condamnabile şi fără efecte”, a declarat Ramin Mehmanparast, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale, relatează Mediafax.

„Acţiunile unor state occidentale, în special ale Statelor Unite şi Marii Britanii, împotriva poporului nostru sunt fără consecinţe (…). Toată lumea ştie că nivelul comerţului nostru cu Statele Unite şi Marea Britanie este la cel mai redus nivel. În ultimii ani am decis să diminuăm schimburile cu aceste două state pentru a le spori pe cele cu alte state”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

„Acest gen de măsuri seamănă mai degrabă cu propaganda şi războiul psihologic (…). Fiecare ştie că în decursul primelor luni ale anului iranian (care începe în luna martie – n.r.) nivelul schimburilor noastre externe a crescut cu 36 la sută” faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a precizat Mehmanparast.

Washingtonul a anunţat luni noi sancţiuni împotriva Iranului, cu referire în special la sectorul bancar şi cel petrolier, şi a avertizat toate statele care fac afaceri cu Iranul.

Aceste sancţiuni au fost anunţate în urma unui recent raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care sporeşte suspiciunile privind o „dimensiune militară” a programului nuclear iranian.


loading...