Iranul a trimis DRONE de recunoaştere şi ECHIPAMENT MILITAR în Irak

Iranul a trimis în secret drone de recunoaştere în Irak, unde transferă de asemenea echipament militar pe cale aeriană pentru a ajuta Bagdadul în lupta acestuia împotriva insurgenţilor sunniţi, a relatat miercuri New York Times, preluat de AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
25 iun. 2014, 20:11
Iranul a trimis DRONE de recunoaştere şi ECHIPAMENT MILITAR în Irak

O ‘mică flotă’ de drone Ababil a fost desfăşurată la baza aeriană al-Rashid, în apropiere de Bagdad, a scris cotidianul pe site-ul său de internet, citând responsabili americani care au vorbit sub rezerva anonimatului. Pe acest aeroport, Teheranul a stabilit şi un centru de interceptare a comunicaţiilor Statului Islamic din Irak şi din Levant (EIIL), conform cotidianului american.

Citeşte şi Un cont Twitter ce ar fi administrat de biroul liderului suprem iranian avertizează asupra unui război în lume

Mai rudimentare decât aparatele americane, dronele Ababil, de concepţie iraniană, au o mărime de trei metri. Ele sunt dedicate operaţiunilor de recunoaştere şi nu sunt dotate cu arme.

Circa o duzină de membri ai brigăzilor al-Qods, o unitate paramilitară iraniană, au fost de asemenea trimişi în Irak pentru a consilia comandamentul irakian şi a ajuta la recrutarea miliţienilor şiiţi în sudul ţării, potrivit NYT, care susţine că generalul iranian Qassem Suleimani a fost recent în două rânduri în Irak. Printre altele, Iranul a implementat un pod aerian spre Bagdad; zilnic, două zboruri transportă echipament militar şi provizii în Irak.