Iranul consideră armata americană și Pentagonul drept entități teroriste

Parlamentul iranian a aprobat, marți, un proiect de lege prin care armata americană și Pentagonul sunt considerate drept entități teroriste, informează agenția iraniană de știri FARS.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 19:29
Iranul consideră armata americană și Pentagonul drept entități teroriste
De asemenea, Parlamentul iranian solicită guvernului alocarea a 200 de milioane euro pentru Forța Quds, care face parte din Corpul Gărzii Revoluției Islamice (IRGC), pentru a se răzbuna pe SUA, după asasinarea generalului-locotenent, Qassem Soleimani. Parlamentarii iranieni au votat în unanimitate proiectul de lege.

Potrivit noului act legislativ, „toți membrii Pentagonului, comandanții lui, ca și companiile și institutele afiliate acestuia, precum și cei care au ordonat asasinarea generalului-locotenent martir, Hajj Qassem Soleimani”, sunt teroriști.

De asemenea, guvernul iranian este solicitat să furnizeze Forței Naționale de Dezvoltare a IRGC suma de 200 milioane de euro din Fondul Național de Dezvoltare, pentru a-și consolida puterea de apărare, „drept răzbunare pentru asasinarea generalului Soleimani”.

Inițiativa forului legislativ iranian vine pe fondul tensiunilor create, recent, de atacul american asupra unităților PMF (Iraq’s Popular Mobilization Forces), în care au fost uciși 28 de irakieni. O zi mai târziu, irakienii au atacat ambasada SUA la Bagdad.

 

Citește și:

Ironia sorţii la Bagdad. Sicriul cu trupul generalului iranian Soleimani, plimbat cu o maşină americană