Ireal! Un vârstnic riscă să intre la închisoare pentru că le-a cerut vecinilor să dea muzica mai încet. ”O situație foarte tristă”

Un vârstnic riscă să intre la închisoare în Dubai, după ce a fost acuzat de violare de domiciliu pentru că le-a cerut oamenilor să dea muzica mai încet, pentru că el avea grijă de nepoata sa. Află mai jos toate detaliile.

24 ian. 2024, 12:49
Ireal! Un vârstnic riscă să intre la închisoare pentru că le-a cerut vecinilor să dea muzica mai încet. ”O situație foarte tristă”

Ian MacKeller, în vârstă de 75 de ani, din Aberdeenshire, Scoția, a călătorit în Emiratele Arabe Unite în perioada sărbătorilor pentru a-și vizita fiica, care se mutase recent în Dubai, pentru a avea grija de nepoțica lui.

Citește și Călin Donca, de nerecunoscut după ce a ieșit din închisoare. Milionarul de carton, acuzat de înșelăciune și alte infracțiuni, a fost plasat în arest la domiciliu

Vecinii fiicei sale au găzduit o petrecere de Revelion și, având în vedere că fiica domnului MacKeller era așteptată la muncă la primele ore ale dimineții, aceștia spun că i-au cerut gazdei să fie atentă la zgomot.

Pe 1 ianuarie, după 00.00, familia i-a trimis un mesaj vecinului și i-a cerut să dea muzica mai încet, dar aceasta a început să se audă din ce în ce mai tare, susțin ei.

Bărbatul s-a dus la vecini, la primele ore ale zilei de 1 ianuarie pentru a le cere să fie mai liniștiți, luându-și cu el nepoata, pentru a-i permite fiicei sale să doarmă.

Ian MacKeller spune că și-a întrebat vecinii dacă ar putea muta petrecerea înăuntru, iar oaspeții au început să îl împingă și să țipe la el.

El susține că oaspeții „au aruncat cu o băutură asupra bebelușului”.

”O situație foarte tristă”

Bunicul a ascultat rugămințile fiicelor sale de a nu raporta comportamentul la poliție, dar în curând s-a trezit cu o plângere oficială pentru violare de domiciliu, lucru care l-a împiedicat pe bărbat să părăsească țara.

Bărbatul ar putea fi condamnat la câțiva ani de închisoare.

Vârstnicul trebuia să se întoarcă în Scoția la 10 ianuarie, dar acum rămâne pe termen nelimitat în Emiratele Arabe Unite, separat de familia sa și fără a putea primi tratament medical.

Citește și Alexei Navalnâi, transferat de Putin în cea mai grea închisoare de la Polul Nord

„Este o situație foarte tristă. Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că o cerere politicoasă de a da muzica mai încet ar putea duce la o interdicție de călătorie și la o urmărire penală. Din nou și din nou, ni se reamintește că o simplă călătorie în Dubai poate fi într-adevăr un bilet fără întoarcere.

Dacă nu se renunță la acest caz, Ian va ajunge probabil în închisori renumite pentru încălcarea drepturilor omului, iar el pur și simplu nu merită acest lucru”, a spus avocatul său.