Irina Begu, victorie fantastică la Seul cu Agnieszka Radwanska

Irina Begu (28 de ani, 55 WTA) a trecut de Agnieszka Radwanska (29 de ani, 60 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Seul.

20 sept. 2018, 14:24
Irina Begu, victorie fantastică la Seul cu Agnieszka Radwanska

Irina Begu va juca în sferturile de finală împotriva favoritei numărul 3, grecoaica Maria Sakkari (32 WTA).

Despărțirea de Adrian Cruciat și Artemon Apostu Efremov, oamenii care au pregătit-o în ultimele cinci ani, pare să fi fost un șoc pozitiv pentru Irina Begu. La primul turneu fără cei doi, românca arată un alt nivel de tenis. Joi, la a treia înfruntare directă, a reușit prima victorie în fața polonezei Agnieszka Radwanska.

Irina Begu şi-a dat afară antrenorii, după cinci ani de colaborare. Anunţul făcut de jucătoare

Partida a fost una tipică circuitului feminin, cu nu mai puțin de 10 break-uri și o mulțime de răsturnări de situație. Irina a început perfect partida, desprinzându-se rapid la 4-1, în ciuda celor 5 duble greșeli din primul set. Fără a avea procentaje excelente pe serviciu, Irina a fost agresivă pe retur și a profitat de mingile slabe venite din partea polonezei. Setul al doilea  părea să aibă o desfășurarea diametral opusă. Radwanska s-a detașat la 3-1, dar din acel moment a urmat o serie extraordinară a Irinei Begu. Jucătoarea de pe poziția 55 WTA și-a adjudecat toate game-urile rămase, impunându-se după două ore fără un minut de joc, scor 6-4, 6-3.