Irina Loghin, mărturii emoționante despre tatăl său: „Îl visez foarte puțin, dar îl simt tot timpul, era foarte mândru”

Irina Loghin a făcut o serie de confesiuni emoționante despre tatăl său, părintele care a susținut-o mereu în ceea ce a vrut să facă. Artista a mărturisit că mama ei nu a fost la fel de mândră de ea.

29 nov. 2023, 11:11
Irina Loghin, mărturii emoționante despre tatăl său: „Îl visez foarte puțin, dar îl simt tot timpul, era foarte mândru”
Irina Loghin, mărturii emoționante despre tatăl său: „Îl visez foarte puțin, dar îl simt tot timpul, era foarte mândru”

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară de la noi. Supranumită și „regina muzicii populare românești”, artista a încântat ani la rând milioane de oameni cu vocea ei inconfundabilă. În vârstă de 84 de ani, Irina Loghin s-a născut într-o familie modestă, alături de șase frați și a învățat ce este greul, încă de mică. A avut alături părinții, însă de departe cel ami mare susținător al ei a fost chiar tatăl său.

Citește și: De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun: ”E dificil, dar eu prefer aşa”. Preparatul care nu-i lipsește niciodată de pe masa de Crăciun

Cum își amintește Irina Loghin de tatăl său

Îndrăgita artistă de muzică populară a vorbit despre tatăl său, cel care i-a fost alături mai mereu și mai ales la începutrile carierei sale. Irina Loghin și-a amintit ce sfaturi importante îi dădea părintele său.

„>. L-am luat și pe el în turneu cu mine. Tata era mândru, mai ales când venea lumea să se fotografieze cu mine. Eram obosită după atâtea ore și îi spuneam să mergem, iar tata spunea: >. Îmi spunea Nela”, a povestit Irina Loghin, în cadrul unui interviu realizat de Dan Negru.

Doamn muzicii populare a dezvăluit că nu îl visează foarte des pe tata, însă îl are mereu în minte și în inimă și îl simte în permanență alături de ea.

„A trăit până la 79 de ani. Îi spuneam Ticu. Îl visez foarte puțin, ca un tablou. Îl visam ca atunci când mergeam înaintea lui când ne aducea pâine. Îl simt tot timpul. Părinții care au știut să ne educe și care tot timpul au fost corecți cu copii, chiar și prin toate greutățile prin care treceau, nu poți să îi uiți”, a povestit Irina Loghin.

Irina Loghin a vorbit și despre câteva momente din copilărie care i-au marcat viața, dar și despre cea care i-a dat viață.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată – Uite, te-am văzut la tv!… Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat”, a povestit interpreta de muzică populară, Irina Loghin.

De asemenea, Irina Loghin și-a amintit și despre momentul în care a descoperit că a fost înzestrată cu talentul de a cânta. Ea nu a pornit încă de la început cu muzica, fiind mai întâi necesar să își facă un rost al ei.

„Din clasele primare. Eram născuți la interval de 2 ani. Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea. A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală… știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă. La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația”, a mărturisit Irina Loghin.

Citește și: Irina Loghin ar fi fost îndrăgostită de un coleg de scenă, renumit printre artiștii români! Zvonurile care au stârnit curiozități