Irina Tănase, amenințată cu moartea: „O lună de zile mi-a fost frică să ies din casă”. Acuzații grave la adresa judecătorilor: „Nu puteau fi imparțiali, aveau o problemă personală cu Liviu Dragnea”

Irina Tănase a dezvăluit că ea și Liviu Dragnea au primit foarte multe amenințări cu moartea. Logodnica fostului șef PSD a mărturisit că din această cauză i-a fost frică să iasă din casă.

07 iun. 2021, 21:04
Irina Tănase, amenințată cu moartea: „O lună de zile mi-a fost frică să ies din casă”. Acuzații grave la adresa judecătorilor: „Nu puteau fi imparțiali, aveau o problemă personală cu Liviu Dragnea”

Irina Tănase a dezvăluit că ea și Liviu Dragnea au primit foarte multe amenințări cu moartea. Logodnica fostului șef PSD a mărturisit că din această cauză i-a fost frică să iasă din casă.

„Nu aș vrea să vă dau un exemplu pentru că la un moment dat a afirmat el o chestie legată de asta într-o emisiune și lumea s-a grăbit să ia în glumă. Au fost foarte multe astfel de momente, foarte multe amenințări și pentru el și pentru familia lui, pentru copii.

A fost o perioadă în care eu primeam atât de multe amenințări încât mi-a fost frică să ies din casă. Cred că o lună de zile. Erau diverse amenințări de la orice nivel, inclusiv cu atentat la sănătatea, la integritatea personală. Amenințări directe”, a spus Irina Tănase, într-un interviu exclusiv acordat lui Răzvan Dumitrescu, la Subiectiv, de la Antena 3.

Întrebată dacă a sesizat Poliția în urma acestor sesizări, Irina Tănase a răspuns: „A existat un domn jurnalist care a făcut publică adresa la care locuiam la acel moment instigând oamenii să intre peste noi în casă și nu s-a întâmplat nimic. Așa că în momentul în care vezi că nu se întâmplă nimic renunți. Încercam să ne protejăm cât puteam”.

Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, face acuzații grave legate de condamnarea fostului lider PSD la închisoare.

„S-a căutat ca el să fie pedepsit fiindcă a avut îndrăzneala să vorbească”, a spus Irina Tănase pe un ton hotărât, în direct la Antena 3.

„Părerea mea e că judecătorul ar fi vrut să spună ‘Da, sunt vinovat, de asta sunt condamnat’, lucru care nu s-ar fi putut să se întâmple. A refuzat să plătească acea sumă foarte mică tocmai pentru că nu-şi recunoştea o vinovăţie. Nu ar fi putut să recunoaască o vină doar pentru a fi eliberat.

Domnii judecători care au judecat speţa nu puteau fi imparţiali. Aveau o problemă personală cu Liviu Dragnea. Aveau un istoric, îşi asumaseră un demers juridic în nume propriu. A existat un memorandum semnat de o parte de magistraţi. Acei judecători erau semnatari ai memorandumului. Nu te puteai aştepta să te judece corect. Despre asta e vorba. Îţi amână eliberarea. Important e să te judece corect. Nu ne puteam aştepta la asta când am văzut completul”, a mai spus Irina.

Irina Tănase: „Îmi doresc ca Liviu să se întoarcă acasă, dar nu mai cred în justiția din România”

„Luni, pe 14 avem o cerere de strămutare. Nu am speranţe în ceea ce priveşte justiţia. Îmi doresc să vină acasă. Îmi doresc ca judecătorul să judece corect în funcţie de propria lui conştiinţă”.

Irina Tănase e convinsă că pedeapsa lui Liviu Dragnea a fost o „înscenare”.

„E o înscenare. Dacă nu e o înscenare, domnul Grindeanu de ce nu e inculpat în aceast dosar?

Grindeanu a fost audiat ca martor. Liviu a fost trimis în judecată ca inculpat. Are cineva interesul să-l ţină în închisoare. Există această teamă a unor din sistem (să nu revină în politică). Toate abuzurile la care a fost supus duc în această direcţie. Ele se confirmă prin felul în care este tratat. Prin faptul că nu e lăsat să-şi trateze sănătatea. Nu este niciun interes să ţii un om chinuit şase luni decât ca să cedeze.

Prioritatea lui când va ieşi e să aibă grijă de sănătate. E subiectul care-l doare cel mai tare. Liviu nu se uită la ştiri de când a intrat în închisoare. Nu îl mai interesează pentru că el şi-a dăruit viaţa şi tot ce a făcut a fost pentru poporul român”, a spus ea.