Irina Tănase, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea în penitenciar. „I se refuză dreptul la îngrijire medicală. Abia putea să vorbească de durere. A durat şase luni să-l ducă la RMN”

Iubita lui Liviu Dragnea a declarat într-un interviu acordat Antena 3 că fostului lider al PSD i se încalcă dreptul la sănătate în Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa de trei ani şi şase luni în dosarul DGASPC Teleorman.

07 iun. 2021, 20:16
Irina Tănase, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea în penitenciar. „I se refuză dreptul la îngrijire medicală. Abia putea să vorbească de durere. A durat şase luni să-l ducă la RMN”

Irina Tănase a avut COVID în decembrie 2019 şi l-a vizitat recent în penitenciar.

„Duminică am fost la el. L-am văzut print-un geam cum ne vedem de un şi jumătate. Vorbim la telefon”, a declarat Irina Tănase, la Antena3.

Iubita lui Liviu Dragnea a vorbit despre probleme cu care se confruntă fostul lider PSD în spatele gratiilor.

„Subiectul e foarte delicat, cel legat de condițiile din penitenciare. El stă în celulă cu încă trei domni, într-o cameră mică. Problema cea mai mare e lipsa de lumină și faptul că sunt constant între betoane, indiferent cum ar fi. Iarna este foarte rece, deoarece e o problemă cu încălzirea. În sistemul penitenciar, ultima problemă e bunăstarea deținutului, pe nimeni de acolo nu interesează problema asta.

Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii, însă un aspect esențial ar fi acela că toată lumea ar trebui să înțeleagă că acești oameni sunt acolo pentru că sunt privați de libertate. Ei nu sunt duși spre a fi exterminați, torturați și chinuiți. Pedeapsa lor e de privare de libertate. Condițiile sunt rele și mai rele sunt abuzurile care în cazul nostru au fost și publice“

Lui Liviu i se refuză dreptul la îngrijire medicală. Condiţiile sunt rele şi mai rele sunt abuzurile, ca şi în cazul nostru au fost publice. Am avut şi un proces. Am câştigat în instanţă faptul că dreptul lui la sănătate a fost încălcat.

Cu herniile, el a solicitat să poată să plătească şi să fie dus să i se facă un RMN. Nu vreau să plătească casa de asigurare. Avea nişte dureri îngrozitoare. Abia putea să vorbească de durere. A durat şase luni să-l ducă la RMN”, a afirmat iubita lui Liviu Dragnea.

Irina Tănase: „Sunt şase luni în care el a stat 23 de ore în cameră închis, cu dureri, fără măcar un tratament care să-i calmeze durerile”

„Sunt şase luni în care el a stat 23 de ore în cameră închis, cu dureri, fără măcar un tratament care să-i calmeze durerile. Când ne loveam de aceste abuzuri, întrebam care e motivul pentru care nu se respectă legea. Aşa era ordinul.

Nu înţeleg această nevoie de răzbunare şi de a-l chinui”, a afirmat Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea.

„A avut un tratament diferit faţă de alţi deţinuţi, dar nu în sens pozitiv. La garaj, deşi era singurul inginer auto, nu putea să lucreze ore suplimentare. I se făceau percheziţii în camera lui. În mod normal se fac percheziţii pe întreaga secţie. La el se întâmpla strict el personal, camera lui.

A mai avut tot felul de şicane. A avut perioade în care nu a putut să vorbească cu avocaţii”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Irina Tănase, vizită la medicul estetician. Cu cine a fost fotografiată iubita lui Liviu Dragnea

La începutul lunii ianuarie, logodnica fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a intervenit prin videoconferinţă, în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, pentru a dezvălui informaţii legate de noul dosar în care Dragnea este urmărit de DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în vederea obţinerii unei invitaţii la inaugurarea mandatului lui Donald Trump, din 2017.

Citeşte şi: Irina Tănase, despre noul dosar al lui Dragnea: „Ei spun că traficul de influenţă este în legătură cu a doua vizită, dar ea nu a mai avut loc”