Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Fostul „milionar de la Izvorani” a pierdut tot şi a ajuns la sapă de lemn!

Irinel Columbeanu trece prin momente dificile din cauza problemelor financiare. Cel supranumit în trecut "miliardarul de la Izvorani" a fost nevoit să renunţe la locuințe de lux și bolizi de sute de mii de euro, dar, chiar și în aceste condiții, situația sa este una dramatică.

13 feb. 2023, 09:22
Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Fostul „milionar de la Izvorani” a pierdut tot şi a ajuns la sapă de lemn!
Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Fostul "milionar de la Izvorani" a pierdut tot şi a ajuns la sapă de lemn!

Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Recent, o bancă și o societate de executori l-au chemat în judecată pe fostul afacerist, care a ajuns să trăiască simplu, ca un om de rând. Din cauza datoriilor, Irinel Columbeanu a pierdut vila din apropierea Capitalei, iar acum locuiește cu chirie, într-un apartament cu două camere din cartierul Colentina. Acum, este implicat într-un dosar validare poprire în legătură cu fabrica Turbocim SRL, care i-a adus, practic, falimentul.

Citeşte şi: Romaniţa Iovan face dezvăluiri despre relaţia cu Irinel Columbeanu: „Când era iubitul meu, nu avea nimic. Nici casă, nici maşini”

Potrivit Cancan, executorii judecătorești și Vista Bank, fostă Marfin Bank, instituția bancară care l-a credidat la momentul respectiv, luptă pentru a recupera datoriile de la Irinel Columbeanu, iar  executarea silită în acest dosar a fost încuviințată prin două încheieri succesive, de Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București. Ca atare, petenta avea posibilitatea de a alege una dintre instanțe să soluționeze cererea de validare a popririi. A optat pentru Judecătoria Sectorului 1 București. Adresa de înființare a popririi a fost comunicată terțului poprit (Turbocim SRL) pe 9 septembrie 2022, dar acesta nu s-a conformat obligațiilor legale și nu a furnizat niciun răspuns executorului judecătoresc. Prin urmare, Judecătoria Sectorului 1 București a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Buftea, care, însă, a invocat, din oficiu, excepția necompetenței teritoriale a instanței.

Citeşte şi: Irinel Columbeanu este extrem de mândru de fiica sa. Care este planul pe care l-a pus la cale afaceristul împreună cu Monica Gabor pentru viitorul Irinei

La considerentul nr. 71, Înalta Curte a precizat că ulterior admiterii cererii de încuviințare a executării silite, calitatea de instanță de executare a instanței care a încuviințat executarea nu doar că este câștigată, dar și rămâne aceeași pe întreaga durată a procedurii execuționale. Aceasta înseamnă că în respectiva executare silită nicio altă instanță nu va putea fi apreciată drept instanță de executare. Astfel, competența de soluționare a cererii a fost declinată în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 București. Totodată, s-a constatat intervenit conflictul negativ de competenţă, pentru a cărui soluţionare va înainta dosarul Curţii de Apel Bucureşti.