Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Fostul „milionar de la Izvorani” a pierdut tot şi a ajuns la sapă de lemn!

13 02. 2023, 09:22

Irinel Columbeanu, căutat de recuperatori. Recent, o bancă și o societate de executori l-au chemat în judecată pe fostul afacerist, care a ajuns să trăiască simplu, ca un om de rând. Din cauza datoriilor, Irinel Columbeanu a pierdut vila din apropierea Capitalei, iar acum locuiește cu chirie, într-un apartament cu două camere din cartierul Colentina. Acum, este implicat într-un dosar validare poprire în legătură cu fabrica Turbocim SRL, care i-a adus, practic, falimentul.

Citeşte şi: Romaniţa Iovan face dezvăluiri despre relaţia cu Irinel Columbeanu: „Când era iubitul meu, nu avea nimic. Nici casă, nici maşini”

Potrivit Cancan, executorii judecătorești și Vista Bank, fostă Marfin Bank, instituția bancară care l-a credidat la momentul respectiv, luptă pentru a recupera datoriile de la Irinel Columbeanu, iar  executarea silită în acest dosar a fost încuviințată prin două încheieri succesive, de Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București. Ca atare, petenta avea posibilitatea de a alege una dintre instanțe să soluționeze cererea de validare a popririi. A optat pentru Judecătoria Sectorului 1 București. Adresa de înființare a popririi a fost comunicată terțului poprit (Turbocim SRL) pe 9 septembrie 2022, dar acesta nu s-a conformat obligațiilor legale și nu a furnizat niciun răspuns executorului judecătoresc. Prin urmare, Judecătoria Sectorului 1 București a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Buftea, care, însă, a invocat, din oficiu, excepția necompetenței teritoriale a instanței.

Citeşte şi: Irinel Columbeanu este extrem de mândru de fiica sa. Care este planul pe care l-a pus la cale afaceristul împreună cu Monica Gabor pentru viitorul Irinei

La considerentul nr. 71, Înalta Curte a precizat că ulterior admiterii cererii de încuviințare a executării silite, calitatea de instanță de executare a instanței care a încuviințat executarea nu doar că este câștigată, dar și rămâne aceeași pe întreaga durată a procedurii execuționale. Aceasta înseamnă că în respectiva executare silită nicio altă instanță nu va putea fi apreciată drept instanță de executare. Astfel, competența de soluționare a cererii a fost declinată în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 București. Totodată, s-a constatat intervenit conflictul negativ de competenţă, pentru a cărui soluţionare va înainta dosarul Curţii de Apel Bucureşti.