Islamistul ucis la Paris a cerut azil în România în 2011. Tunisianul a fost expulzat

Tarek Belgacem, tunisianul care a fost împuşcat mortal în faţa unei secţii de poliţie din Paris, a cerut azil în România în 2011. Autorităţile române au decis însă expulzarea acestuia după ce au făcut verificările de securitate.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 11:27
Islamistul ucis la Paris a cerut azil în România în 2011. Tunisianul a fost expulzat

Cetăţeanul tunisian care a fost ucis, joi, la Paris, în atacul pe care acesta l-a dat asupra unei secţii de poliţie, unde a intrat înarmat cu un cuţit, a stat în România, în 2011, şase luni.

El a venit în ţara noastră în 2011, la începutul anului şi a cerut azil, însă autorităţile române l-au pus sub pază într-un centru pentru refugiaţi, având suspiciuni supra profilului tunisianului. De asemenea, autorităţile române au dat informaţii statelor europene, cu excepţia Franţei, despre cetăţeanul tunisian.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI despre atacatorul împuşcat la secţia de poliţie din Paris. Islamistul a trecut şi prin ROMÂNIA

Autorităţile române au făcut o analiză de risc privind prezenţa şi solicitarea de azil a tunisianului în România şi l-au plasat pe acesta sub pază. El a depus o cerere în instanţă, privind azilul şi a atacat apoi decizia nefavorabilă primită dată de instanţă, dar a pierdut.

Intre timp, teroristul a umblat prin mai multte ţări, iar în ziua în care se comemorau atacurile teroriste din Franţa, de la redacţia săptămânalului satiric de caricatură Charlie Hebdo, teroristul tunisian a comis atacul asupra unei secţii de poliţie din Paris.

În 2011, în vară, statul român i-a dat interdicţie de intrare în România lui Tarek Belgacem timp de 5 ani şi l-a expulzat ulterior în Tunisia, sub escortă.