Israel a început oficial vaccinarea cu a treia doză anti-Covid. Persoanele vizate sunt cele cu vârsta de peste 50 de ani

Israel a început vineri să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID-19 persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, după ce a decis în cursul nopţii să scadă vârsta minimă în speranţa reducerii numărului de cazuri de infectări cu varianta Delta de coronavirus.

13 aug. 2021, 15:37
Israel a început oficial vaccinarea cu a treia doză anti-Covid. Persoanele vizate sunt cele cu vârsta de peste 50 de ani

Israel a lansat în urmă cu două săptămâni o campanie pentru a permite persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani să li se administreze o a treia doză de vaccin, în principal de la laboratoarele Pfizer/BioNTech, deşi Agenţia americană pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări sunt urmate de autorităţile israeliene, nu s-a pronunţat asupra acestei chestiuni.

În noaptea de joi spre vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani, după cum scrie Bloomberg.

Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (…) Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina„, a afirmat el într-un comunicat, precizând că această decizie a fost validată de un comitet de experţi.

Citeşte şi Carantină din septembrie în Israel. Explozie de cazuri noi în cea mai vaccinată ţară

Peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii.

Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la mijlocul lunii decembrie, o campanie de vaccinare masivă în urma încheierii unui acord cu compania farmaceutică Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze plătite în schimbul datelor despre efectul şi eficacitatea vaccinului asupra populaţiei sale.

Această campanie a făcut posibilă scăderea drastică a numărului de cazuri, însă în ultimele săptămâni infectările au început să crească din nou odată cu răspândirea variantei Delta la adulţii nevaccinaţi, dar şi la persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de şase luni.

Citeşte şi Adrian Streinu Cercel: „Dacă nu creştem vaccinarea, în câteva săptămâni ajungem la mii de cazuri de infectare pe zi”. Ce spune profesorul despre a treia doză


loading...