Israelieni răniţi într-un atac cu maşină, într-un atac palestinian

Publicat: Vineri, 16 August 2019 17:30 // Actualizat: Vineri, 16 August 2019 17:30 // Sursa: romaniatv.net

Doi israelieni răniţi într-un atac cu maşina în sectorul în care a fost găsit corpul unui militar înjunghiat în Cisiordania, după ce doi minori palestinieni, unul ucis, înjunghie şi rănesc ”uşor” un poliţist la Ierusalim.

”O anchetă preliminară a incidentului arată că un act terorist a zdrobit doi civili”, afirmă armata într-un comunicat.

În timp ce se întorcea acasă, după serviciu, un poliţist a asistat la atac şi a văzut şoferul încercând să iasă din vehicul. El ”a tras în el” şi l-a ”neutralizat”, a anunţat poliţia, fără alte detalii. Incidentul a avut loc într-o staţie de autobuz situată la intrarea în colonie. La puţin timp după atac, importante efective din cadrul forţelor de securitate patrulau în sector, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului, potrivit news.ro.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost evcuat către Spitalul Hadassa, la Ierusalim, în stare gravă şi conectat la aparate de respitaţie artificială, potrivit unei purtătoare de cuvânt a spitalului. O tânără, rănită mai puţin grav, a fost evacuată la alt spital. Cei doi răniţi sunt fratele şi sora unui locuitor al coloniei Elazar.

Joi, doi minori palestinieni au înjunghiat şi rănit ”uşor” un poliţist israelian, în Oraşul Vechi, la Ierusalim. Unul dintre atacatori a fost ucis în tiruri de represalii ale poliţiei, iar al doilea a fost evacuat la un spital israelian care a apreciat că minorul se afla în stare ”critică”, potrivit news.ro.

Citeşte şi Israelul a respins intrarea pe teritoriul său a două parlamentare americane. Care sunt motivele

Potrivit poliţiei, atacul a avut loc în faţa unei porţi către Esplanada Moscheilor.

Duminică, ciocniri între poliţişti israelieni şi musulmani, pe Esplanada Moscheilor - un loc de tensiuni puternice la Ierusalim - s-a solat cu zeci de răniţi în rândul palestinienilor.

Patru poliţişti israelieni au fost de asemenea răniţi în aceste confruntări, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, care a coincis anul acesta cu comemorarea evreiască Tisha B'Av, potrivit news.ro.

Esplanada Moscheilor este al treilea loc sfânt al islamului şi locul cel mai sfânt alevreilor, care-l consideră locul celor două temple, a căror distrugere - de către babilonieni în 587 î.e.n. şi apoi de romani în 70 - este comemorată prin Tisha B'Av

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7669
RON
14 Nov
noapte 12 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H