Israelienii au creat tomatele negre

Publicat: Marţi, 31 Ianuarie 2012 16:16 // Actualizat: Marţi, 31 Ianuarie 2012 21:26 // Sursa: RTV.net

Cercetătorii horticultori din Israel au încruciăat tomatele şi au creat un nou sortiment, a cărui coajă este neagră, iar pulpa este roşie, ca a unei tomate obişnuite.

Foto: Foto : Daily Mail

Noua variantă a fost botezată de către cercetători  "Galaxia neagră" şi este rezultatul încrucişării între roşia obişnuită şi specii sălbatice, scrie Daily Mail. Pigmentul pieliţei noii tomate are culoarea afinelor. Cu cât stă mai mult la Soare, cu atât pieliţa capătă o culoare mai închisă, apropiată de negru.

În interior, este roşie, ca o tomată obişnuită. Compania producătoare, Technological Seeds, este specializată în crearea hibrizilor. Pe lângă culoarea neobişnuită, aceste tomate au o mare putere antioxidantă, pigmentul acestora având o concentraţie mai mare de antioxidanţi şi Vitamina C, decât tomatele obişnuite, care contribuie la creşterea imunităţii organismului,  susţin experţii.

noua legumă va fi disponibilă în magazine începând cu anul viitor. Producătorii o vor distribui mai înainte restaurantelor din marile hoteluri, ca aliment de lux.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cercetători încrucişări Israel Tomate negre tomate sălbatice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 sep 19:13
Votează email 0 email
...rel="nofollow" target="_blank">Daily Mail. Citeşte şi Israelienii au creat tomatele negre Incidentul a avut loc la jumătatea lunii septembrie, atunci când femeia voia să le facă de...
1
EUR
4.8314
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H