Israelienii au creat tomatele negre

Cercetătorii horticultori din Israel au încruciăat tomatele şi au creat un nou sortiment, a cărui coajă este neagră, iar pulpa este roşie, ca a unei tomate obişnuite.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 14:16
Israelienii au creat tomatele negre

Noua variantă a fost botezată de către cercetători  „Galaxia neagră” şi este rezultatul încrucişării între roşia obişnuită şi specii sălbatice, scrie Daily Mail. Pigmentul pieliţei noii tomate are culoarea afinelor. Cu cât stă mai mult la Soare, cu atât pieliţa capătă o culoare mai închisă, apropiată de negru.

În interior, este roşie, ca o tomată obişnuită. Compania producătoare, Technological Seeds, este specializată în crearea hibrizilor. Pe lângă culoarea neobişnuită, aceste tomate au o mare putere antioxidantă, pigmentul acestora având o concentraţie mai mare de antioxidanţi şi Vitamina C, decât tomatele obişnuite, care contribuie la creşterea imunităţii organismului,  susţin experţii.

noua legumă va fi disponibilă în magazine începând cu anul viitor. Producătorii o vor distribui mai înainte restaurantelor din marile hoteluri, ca aliment de lux.