Israelienii nu mai vor să fie „sclavi moderni”. Ei cer angajări cu contracte de muncă

Cel mai mare sindicat din Israel a declanşat miercuri grevă generală. Sindicaliştii cer Guvernului să angajeze 250.000 de lucrători cu contracte de muncă, pentru siguranţa şi permanenţa serviciilor şi, indirect, pentru combaterea muncii la negru.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 17:18
Israelienii nu mai vor să fie „sclavi moderni”. Ei cer angajări cu contracte de muncă

Angajaţii aeroporturilor, porturilor şi băncilor au oprit lucrul azi dimineaţă la ora 6:00.  Cei care au intrat în grevă sunt membrii celui mai mare sindicat din Israel. Sindicaliştii au recurs la acest proces pentru a convinge Guvernul să angajeze cu contract 250.000 de muncitori.

Analiştii finaciari spun că o eventuală continuare a grevei generale va costa economia statului 500 de milioane de dolari pe zi. În jurul prânzului, greviştii de pe Aeroportul din Tel Aviv au fost obligaţi să reia lucrul printr-un ordin judecatoresc. Până la începerea grevei, 15 zboruri fuseseră anulate, după cum a informat presa din Israel.

„Asta e sclavie modernă. Şi vreau să subliniez faptul că acest protest este organizat pentru a cere o soluţie”, a spus una dintre protestatare.

Conducerea aeroportului neagă însă că greva generală a fost motivul anulării zborurilor. Shmuel Zakai, directorul aeroportului Ben Gurion, a ţinut să precizeze că zborurile au fost anulate „în funcţie e situaţia de pe aeroporturile de destinaţie”.

Sindicaliştii vor ca statul să angajeze, prin contract, muncitori pentru servicii de curăţenie şi pază. Ministerul Finanţelor israelian le-a transmis greviştilor că nu poate angaja 250.000 de muncitori, dar le-a dat asigurări că va face tot posibilul ca salariile celor care lucrează în aceste sectoare să crească cu 20%.