Israelul a testat un sistem antirachetă pentru avioane de pasageri

Israelul a realizat cu succes testarea unui nou sistem de apărare antirachetă destinat avioanelor de pasageri, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, potrivit AFP, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 21:24
Israelul a testat un sistem antirachetă pentru avioane de pasageri

Sistemul laser numit ‘SkyShield’ poate detecta rachete antiaeriene portabile şi să le bruieze sistemul de ghidare, făcându-le inoperante, a precizat sursa citată.

‘Testele, desfăşurate (…) în sudul ţării, au fost cele mai complexe şi sofisticate derulate vreodată în Israel’, a afirmat ministerul într-un comunicat.

‘Seria de teste a inclus o mare varietate de ameninţări cărora sistemul SkyShield va trebui să le facă faţă pentru a proteja avioanele care transportă pasageri’, a adăugat documentul.

Ministerul nu a precizat când acest sistem va intra în serviciu.

În luna august, aeroportul din Eilat, staţiune israeliană situată pe malul Mării Roşii, a fost închisă pentru scurt timp din motive de securitate nedezvăluite.

Situat în apropiere de Peninsula Sinai egipteană, Eilat a fost în repetate rânduri ţintă a tirurilor transfrontaliere cu proiectile şi mass-media israeliene au informat miercuri că ‘SkyShield’ este destinat zborurilor interne cu destinaţia acest aeroport, precum şi zborurilor internaţionale.

Pe 28 noiembrie 2002, un avion al companiei israeliene Arkia, cu 261 de pasageri la bord, a fost la un pas să fie lovit de două rachete portabile la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Mombasa (Kenya).