Israelul acuză Iranul şi mişcarea teroristă Hezbollah pentru atentatul din Bulgaria

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah sugerează că este implicată în atentatul din Bulgaria, ipoteză confirmată de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un susţinător al Hezbollah.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 17:27
Israelul acuză Iranul şi mişcarea teroristă Hezbollah pentru atentatul din Bulgaria

Potrivit postului de televiziune Al-Manar, aparţinând mişcării teroriste şiite Hezbollah, turiştii israelieni din Bulgaria au fost atacaţi cu grenade şi mitraliere.

În paralel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, că Iranul este implicat în atentatul antiisraelian din staţiunea bulgară Burgas. Regimul islamist de la Teheran este acuzat de susţinerea acordată mişcării şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului.

Anterior, purtătorul de cuvânt al premierului israelian a declarat că explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă. „Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni”, a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni.

Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident. Autorităţile bulgare au anunţat că explozia este rezultatul unui act terorist.

Conform presei bulgare, turiştii israelieni veniseră pe aeroportul din Burgas la ora 16.50 (16.50, ora României), cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv. De la aeroport, turiştii israelieni s-au îmbarcat în autocare şi se îndreptau spre hoteluri din staţiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Mării Negre. La bordul autocarului în care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turişti israelieni.