Israelul atacă poziţii din Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Armata israeliană a atacat, marţi, poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la o serie de atacuri cu rachete produse pe fondul amplificării tensiunilor după moartea unui lider islamist palestinian într-o închisoare din Israel.

02 mai 2023, 18:25
Israelul atacă poziţii din Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Sistemele antiaeriene israeliene au fost activate marţi , după o serie de atacuri cu rachete, iar în cursul după-amiezii au fost semnalate noi atacuri, în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza.

Atac masiv cu rachete, au sunat sirenele de război. Israelul şi-a închis spaţiul aerian VIDEO
Au fost raportate mai multe explozii şi au fost auzite sirenele antiaeriene în oraşul Sderot şi în localităţile Nir Am, Sde Avraham şi Erez, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Un civil este stare gravă după un atac cu rachetă asupra oraşului Sderot.

Armata israeliană a anunţat atacuri cu obuze asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, informează cotidianul The Times of Israel.

Au sunat sirenele de război, lovituri aeriene puternice după interceptarea unei rachete în Israel
Tensiunile s-au amplificat din nou, marţi, după ce un lider al grupului militant palestinian Jihadul Islamic, Khader Adnan, a murit într-o închisoare din Israel. Militantul palestinian era în greva foamei de când fusese arestat, în februarie. În oraşele Jenin şi Hebron, situate în Cisiordania, au izbucnit proteste violente, informează site-ul Ynetnews.com.

Atacurile aeriene israeliene au ucis un soldat şi au scos din funcţiune aeroportul sirian din Alep

Marţi dimineaţa devreme, atacuri aeriene israeliene au vizat aeroportul internaţional din oraşul Alep, în nordul Siriei, ucigând un soldat sirian şi scoţând din funcţiune aeroportul, a anunţat presa de stat .Agenţia de ştiri de stat siriană SANA, citând un oficial militar, a declarat că doi civili şi alţi cinci soldaţi sirieni au fost răniţi şi că Israelul a lansat atacuri aeriene asupra altor ţinte anonime din jurul oraşului Alep, transmite AFP.

Nu a existat nicio declaraţie imediată din partea autorităţilor israeliene cu privire la aceste lovituri. Aeroportul a fost un canal cheie pentru fluxul de ajutor în ţară după cutremurul din 6 februarie care a lovit Turcia şi Siria, provocând moartea a peste 50.000 de persoane, dintre care peste 6.000 în Siria. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un observator de război al opoziţiei cu sediul în Marea Britanie, a declarat că atacul a vizat un depozit de muniţii de lângă aeroport. De asemenea, acesta a raportat lovituri israeliene asupra unui aeroport militar din zona rurală din Alep, deşi presa de stat siriană nu a relatat despre acest subiect. în martie, Israelul a lovit aeroportul din Alep în două ocazii diferite şi l-a scos din funcţiune timp de câteva zile. Israelul, care a jurat să oprească înrădăcinarea iraniană alături, a efectuat sute de lovituri asupra unor ţinte în părţile controlate de guvern din Siria vecină în ultimii ani, dar rareori le recunoaşte. SANA a relatat sâmbătă că raidurile aeriene israeliene deasupra Homs au rănit trei civili şi că o staţie de combustibil civilă a luat foc. SOHR a declarat că rachetele au distrus un depozit de muniţii aparţinând grupului militant libanez Hezbollah, susţinut de Iran, la un aeroport militar din zona rurală a oraşului Homs.