Israelul continuă atacurile aeriene în Fâşia Gaza. Zece membri din aceeaşi familie au fost ucişi, sâmbătă dimineaţă

Israelul a lansat noi atacuri sâmbătă în Gaza, iar militanţii Hamas au răspuns cu tiruri de rachetă. Cel puţin 12 persoane, între care şi copii, au murit noaptea trecută în urma atacurilor. Zece dintre morţi erau membri ai aceleiaşi familii, au anunţat paramedici palestinieni.

15 mai 2021, 12:45

Armata israeliană a lansat noi atacuri sâmbătă în Fâşia Gaza, iar militanţii Hamas au răspuns cu tiruri de rachetă, relatează Reuters. Armata israeliană a anunţat că raidurile au vizat locuri în care se aflau membri Hamas. Printre ţintele vizate, potrivit unui comunicat al armatei, se află şi unul dintre cartierele generale din Taoufik Abou Naim, comandamentul forţelor de securitatea ale Hamas, precum şi către mai multe „locuri de lansare de rachetă” la nord şi la sud de enclavă şi de locuinţele „informaţiilor militare” ale Hamas.

Citeşte şi: Război în Orient. Israelul, atacat cu rachete şi din Siria VIDEO

În schimb, ministerul palestinian pentru religie a afirmat că o moschee a fost distrusă în cursul raidurilor.

Cel puţin 12 oameni au fost ucişi în raiduri aeriene. Printre victime, se află opt copii şi două femei, ucişi pe când se aflau în locuinţa lor de trei etaje, situată în tabăra de refugiaţi Al Shati, potrivit paramedicilor din Fâşia Gaza.

„Ei (copiii) erau în siguranţă în casa lor, nu aveau arme, nu au tras cu rachete”, a mărturisit Mohammad Abou Hatab, tatăl celor opt, la spitalul Shifa din oraşul Gaza.

Copiii au fost ucişi „în timp ce purtau hainele lor de Eid ul-Fitr”, a adăugat el, referindu-se la costumele purtate în timpul sărbătorii care marchează sfârşitul Ramadanului, potrivit news.ro.

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a denunţat într-un comunicat „un masacru odios în tabăra Al-Shati”.

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene anunţa vineri 126 de morţi, dintre care 31 de copii şi 950 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza de luni.

Citeşte şi: Teroare pentru românii din Israel. Confruntările cu palestinienii se extind şi în Cisiordania. Patru palestinieni au fost ucişi   


loading...
Partenerii noștri